Register

A password will be e-mailed to you.

Ubisoft konečne naplno odhalil informácie ohľadom ich novej hry Far Cry 5. Predovšetkým bol presne stanovený dátum vydania a hra sa dočkala viacerých nových, teraz už konečne oficiálne potvrdených informácií.

Predovšetkým došlo k potvrdeniu domnienky, že zápornou skupinou bude fanatický kult. Ten sa honosí názvom The Project at Eden’s Gate a snaží sa prorokovať koniec sveta. Jeho vodcom je charizmatický prorok Joseph Seed a jeho oddaní stúpenci a súrodenci The Heralds – John a Faith.

The Project at Eden’s Gate sa v dobe príchodu hlavného hrdinu do Hope Country snaží násilím ovládnuť celú vidiecku oblasť v Montane. Hlavný hrdina sa musí pokúsiť vyvolať povstanie a oslobodiť tak celú komunitu. Vo Far Cry 5 budeme mať možnosť voľného pohybu po celej krajine a príbeh hry sa bude odvíjať podľa toho s kým sa spojíme a akú voľbu pri tom postupu zvolíme.

Náš postup boja proti kultu a celkový vzťah s odbojom bude sledovať ukazovateľ The Resistance Meter, ktorý by mal aj ovplyvňovať celý herný svet. Každá akcia, ktorú vykonáme, posunie dopredu dej hry. Takže napríklad keď budeme sabotovať činnosť kultu, môžeme vyprovokovať súrodencov The Heralds do ozbrojenej zrážky. Tento čin ale bude mať za následok vznik nových herných situácií.

Niektoré predchádzajúce časti série zaujali možnosťou ovládania zvierat a Far Cry 5 bude v tomto trende pokračovať. Ovládať budeme môcť samozrejme aj autá, ktoré sa navyše budú dať prispôsobiť našim požiadavkám. Prirodzene pôjde najmä o rôzne americké vozidlá, ale k dispozícii budú aj traktory. Dokonca sa nakoniec dostaneme aj k lietadlám, s ktorými budeme môcť bombardovať krajinu. Nechýba možnosť lovu a rybárčenia.

Zaujímavosťou určite je aj fakt, že na hre pracuje hneď niekoľko Ubisoft štúdií ako sú Ubisoft Montreal, Ubisoft Toronto, Ubisoft Kiev a Ubisoft Shanghai a ju samotnú poháňa znovu CryEngine od Cryteku. Dátum vydania je určený na 27. február 2018, pre platformy PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One a Xbox Scorpio.


Okrem oficiálneho traileru zverejnil Ubisoft aj zaujímavé videá, ktoré predstavujú niektoré dôležité postavy Far Cry 5. V jednom videu je predstavená majiteľka miestneho salónu, v druhom nadšenec do lietadiel Nick a nakoniec v treťom videu uvidíme kazateľa pastora Jeromeho.

Komentuj!