Register

A password will be e-mailed to you.

O službe Xbox Game Pass sme vás informovali pred pár mesiacmi, no vtedy ešte nebolo presne známe, kedy dôjde k jej spusteniu. Microsoft sľuboval, že služba Xbox Game Pass bude dostupná ešte počas tejto jari, ktorá sa pomaly, ale isto blíži ku svojmu koncu. A ako Microsoft sľúbil, tak sa aj stane.

Xbox Game Pass totiž začne fungovať od 1. júna. Ponúkne cez 100 hier, ktoré sa budú obmieňať. Uvedený deň predstavuje oficiálny dátum spustenia služby, no pre predplatiteľov Xbox Live Gold máme skvelú správu, ak si platíte zlaté členstvo, Xbox Game Pass si môžete vyskúšať už teraz2 a dokonca na štrnásť dní zadarmo! Nejde o žiadnu streamovaciu službu, hry si klasicky stiahnete na HDD a môžete ich hrať bez obmedzenia, dokonca tridsať dní budete môcť hrať bez internetového pripojenia.

https://www.facebook.com/xbox/videos/10155092090046023/

V prvom článku o tejto službe sme informovali, že cena za mesačné predplatné (ročné predplatné zatiaľ nie je v pláne) bude 9,99$, no pravdepodobné bude cenovka nižšia, nakoľko pre susednú Českú republiku stanovil Microsoft cenovku na 149 CZK. V prepočte je to podľa aktuálneho kurzu približne 5,60€, takže by u nás mohla byť cena 5,99€, no zatiaľ nemáme od slovenského zastúpenia Microsoftu oficiálne potvrdenie.

Okrem samotných hier budete mať vďaka Xbox Game Pass 20% zľavu na nákup hier a 10% pri nákupe herných doplnkov, ako sú DLC, Season Pass a podobne. Na oficiálnej českej stránke Xboxu nájdete aj prvé hry, ktoré budú dostupné pri štarte tejto služby. Nechýba napríklad Halo 5: Guardians, PAYDAY 2: CRIMEWAVE EDITION a ďalšie, ktoré môžete vidieť na priloženom obrázku. Je to však iba zlomok titulov, ktoré za predplatné budete môcť hrať.

Pokiaľ si túžite prezrieť kompletnú ponuku titulov, ktoré služba sprístupní, zamierte na stránku serveru gearnuke.

Komentuj!