Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Harebrained Schemes oznámilo hru Battletech už pomerne dávno a hneď slávilo úspech aj na Kickstarteri. Tentokrát si môžeme pozrieť trailer aj so zábermi z hry a navyše sa im podarilo získať vydavateľa.

Harebrained Schemes možno nepatria medzi najznámejšie štúdiá, stoja však za veľmi dobre hodnotenou sériou taktických RPG zo sveta Shadowrun. V štúdiu pôsobí aj Jordan Weisman, ktorý sa v minulosti podieľal na sérii MechWarrior a vôbec sa netajil tým, že by sa rád vrátil k ťažkotonážnym robotom. Zrejme aj preto nás kampaň na Kickstarteri veľmi neprekvapila a jej úspech sa dal očakávať. Battletech je značka spájajúca stolové aj počítačové hry a patrí pod ňu aj spomínaný MechWarrior. Bohužiaľ sa v novom tisícročí po mechoch vo videohrách zľahla zem a vývojári hlásajú, že ich rovnomenná hra bude prvou ťahovou taktickou PC hrou s mechmi za posledných 20 rokov.

Vývojári avizovali vydanie už v máji 2017, čo sa bohužiaľ asi nenaplní. Do konca tohto roka by to však stihnúť mali. Dobrou správou je zisk vydavateľa, ktorým sa stal Paradox Interactive. Vzhľadom na žáner a veľkosť hry je to pomerne logický krok. Okrem príbehovej kampane bude v hre aj kompetitívny multiplayer. Priložený trailer ukazuje niekoľko záberov z hry, my sa však budeme tešiť na podrobnejšie informácie, ktoré sa určite predstavia časom . Ak chcete vývojárov podporiť dopredu, na ich stránkach môžete na tento projekt stále prispieť.

Komentuj!