Register

A password will be e-mailed to you.

Warning: A non-numeric value encountered in /data/4/c/4c61c55f-4e60-4a5d-9bfc-e3af3cf5bb5f/somhrac.sk/web/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1606

Spoločnosť Creative má medzi hráčmi početnú základňu fanúšikov. Niet sa čomu čudovať, nakoľko má tento singapurský výrobca v portfóliu mnoho výborných produktov. Aj my sme sa na niekoľko z nich už pozreli, pričom vždy obstáli viac, ako dobre. Dnes si niečo povieme o reproduktoroch Creative Sound BlasterX Kratos S3.

Reproduktory Creative Sound BlasterX Kratos S3 sa na prvý pohľad ničím nevymykajú štandardu. Zostava 2.1, solídne vyhotovenie, skrátka to, čo potrebujete pre dobrý stereo zvuk. Sú však tieto reproduktory hodné vašich peňazí? Na to si odpovieme v nasledovných riadkoch.

Balenie

Creative Sound BlasterX Kratos S3 sú analógové 2.1 reproduktory, takže asi viete, čo vás v balení bude čakať. Budú to tri reproduktory – ľavý, pravý a subwoofer. Krabica s reproduktormi ešte skrýva nevyhnutnú kabeláž a priloženú dokumentáciu, no nič navyše nečakajte.

Samotná krabica je dostatočne robustná, dobre chráni samotný produkt, takže v tomto smere nie je čo vytknúť. Je to už ako obohraná pieseň, ale je to tak. Creative svoje produkty chráni dobre a nie je tomu inak ani v prípade Kratos S3.

Technická špecifikácia

Výstupný výkon

Satelit: 2 X 11W

Subwoofer: 24 Watts RMS

Peak Power: 92W

RMS Power: 46W

Frekvenčný rozsah: 60Hz ~ 20kHz

Ovladače

Satelity: 2,75″

Subwoofer: 5,25″

Rozmery ( V x Š x H)

Satelitné reproduktory: 158 x 95 x 102mm
Subwoofer: 227 x 170 x 227mm

Hmotnosť

Ľavý satelit: 0,5kg

Pravý satelit: 0,6kg

Subwoofer: 2,4kg

Vyhotovenie

Reproduktory sú vyrobené z dreva, ktorá je určite lepšou voľbou než plast. Vďaka drevu je zvuk bohatší a prirodzenejší. Kratos S3 sú vyhotovené kvalitne, nenašiel som na nich žiadnu chybičku krásy. Všetko pekne lícuje, nikde nič nevytŕča a pod. Oceňujem aj matné prevedenie, na ktorom nie sú vidieť všetky odtlačky prstov a špinky. Na spodnej strane reproduktorov sú pogumované nožičky, ktoré zabraňujú rezonovaniu a prípadnému posúvaniu sa, ak by ste to s hlasitosťou skutočne “preháňali”.

Konektivita

Reproduktory Kratos S3 sú analógové, takže tu nájdete jedine 3,5mm jack, ktorým zostavu pripojíte k PC. Ak túžite po Bluetooth pripojení, respektíve USB, tu vás musím sklamať, nič také tento produkt neponúka. Na boku jedného reproduktora je ešte 3,5mm jack konektor pre slúchadlá, no to je všetko. V tomto smere ma reproduktory trocha sklamali. Mám rád, keď je na výber, no v tejto cenovej hladine nemožno mať všetko.

Zvuk

Reproduktory Creative Sound BlasterX Kratos S3 patria do strednej triedy, avšak ich zvukový prejav tomu nenasvedčuje. Je totiž kvalitnejší, než by ste čakali. Určite nejde o špičku, na to ostatne ani tento produkt nemieri, no skrátka reproduktory ponúkajú kvalitnejší zvuk, než je v tejto cenovej kategórii zvykom.

A aký teda ten zvuk je? Bez chodenia okolo horúcej kaše – veľmi dobrý. Ku skresleniu zvuku dochádza až pri vyšších hlasitostiach, no nejde o nič závažné. Špecialista na zvuk, respektíve audiofil by možno namietal, no pre bežného hráča určite nebude tento produkt sklamaním. Za cenu okolo 60 € totiž dostanete veľmi dobre vyladený produkt, ktorý už po vybalení z krabice ponúkne dobrý zvuk. Vylepšiť ho ešte možno za pomoci sprievodného programu Sound BlasterX Acoustic Engine Lite. Nechýbajú v ňom profily pre prispôsobenie rôznym hrám, čo mnoho hráčov ocení.

Kúpiť, či nekúpiť?

Creative Sound Blaster Kratos S3 sú podarený produkt, ktorý nestojí veľa a ponúka lepší zvuk, než by ste v tejto cenovej kategórii čakali. Po zvukovej stránke som bol spokojný a myslím si, že ak hľadáte kvalitné reproduktory za cenu 50 až 70 €, potom pokojne zvážte ich kúpu. Sú vhodné ako na hranie hier, tak i na počúvanie hudby a sledovanie filmov. Dobré môžu poslúžiť aj na menšej párty, no pri vysokej hlasitosti musíte rátať s miernym skreslením zvuku. Jediným výrazným nedostatkom v mojich očiach je iba jedna možnosť pripojenie. Ak by Creative pridali aj USB, prípadne optické pripojenie, potom by skutočne nebol dôvod váhať. I takto sa však oplatí reproduktory zakúpiť a ja vám ich bez problémov môžem odporučiť.

Za zapožičanie produktu na testovanie ďakujeme zastúpeniu spoločnosti

Creative Sound BlasterX Kratos S3 - Veľa muziky za málo peňazí?
Creative Sound BlasterX Kratos S3 sú produkt, ktorý bude svojmu majiteľovi robiť radosť. Reproduktory nestoja veľa, ponúka kvalitný zvuk a neni im cudzie ani dobré vyhotovenie. Ak chcete 2.1 kanálovú zostavu, potom do Kratos S3 pokojne choďte.
Pozitíva
  • Kvalitný zvuk
  • Dobré vyhotovenie
  • Cena
Negatíva
  • Iba jedna možnosť pripojenia
4.8Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (0 Hlas)

Komentuj!