Register

A password will be e-mailed to you.

Nezávislí vývojári zo štúdia The Deep End Games ešte v roku 2015 uspeli na Kickstarteri so sumou 168 041 dolárov a tak mohli naplno rozbehnúť práce na svojom projekte Perception. A teraz sa už vydanie samotnej hry blíži.

Survival hororov vyšlo v poslednej dobe viacero, avšak Perception sa od nich výrazne líši v jednej zásadnej veci. Dokonca ani nemôžeme povedať, že ide horor videný z vlastných očí, lebo hlavná hrdinka Cassie je slepá. Do istej miery si svoj handicap vynahradzuje špičkovým sluchom a veľkou intuíciou. Práve preto by základ hrateľnosti mal byť založený na zvukoch, ktoré počuje. Každý zvuk vyšle určitú vlnu po prostredia, ktoré sa Cassie premietne do mysli a tým pádom aj na hernú obrazovku.

Cassie totiž straší duch, ktorý sa v dome nachádza už celé generácie a neostáva jej nič iné, iba odhaliť jeho tajomstvo ale aj tajomstvo domu. Keďže však je nevidomá, je prinútená klopať paličkou o zem, kričať, ale aj spoliehať sa na ambientné zvuky opusteného domu. Duch totiž ide hlavne po zvuku. Akonáhle vás duch nájde a vyrazí po vás, máte len jednu možnosť: utiecť, schovať sa a dúfať, že vás nenájde. Žiadne súboje v Perceptione nebudú.

Niektorí z vývojárov zo štúdia The Deep End Games pracovali aj na hrách, ako je BioShock alebo Dead Space. Hra by mala vyjsť tento rok pre platformy PC, Xbox One a PlayStation 4.

Komentuj!