Register

A password will be e-mailed to you.

Minulý rok sa majitelia konzol PlayStation 4 mohli tešiť nielen z každoročných titulov ako Call of Duty, NHL, FIFA, ale hlavne z exkluzivít typu Uncharted 4: A Thief’s End, Gravity Rush Remastered alebo Ratchet and Clank. V novom roku táto nádielka pokračovala s Gravity Rush 2, Nioh, či Horizon Zero Dawn. Keď sa pozrieme na to, čo nás ešte čaká, môže sa jednať o jeden z najsilnejších rokov vôbec. Skúsme si preto zhrnúť čo pre nás najpredávanejšia konzola súčasnosti chystá v roku 2017.

Detroit: Become Human

(6/2017)

Vývojársku spoločnosť Quantic Dreams pozná snáď každý majiteľ PlayStation. Ich predchádzajúce tituly Heavy Rain a Beyond Two Souls si získali značnú základňu fanúšikov. Najnovší počin Detroit: Become Human, plný náročných rozhodnutí a dramatického nelineárneho deja si berie na pretras problematiku súžitia mechanických humanoidných androidov a ľudí. V hre by sme sa mali v rámci ovládania viacerých postáv dočkať striedavého pohľadu človeka a androida na celú problematiku. Tento spôsob prezentácie zápletky je nám blízky a osvedčil sa už v minulosti.

Spider-Man

(6/2017)

Insomiac Games a ich pohľad na univerzum pavúčieho muža – o tom bude nový Spider-Man. Hra sa bude už štandardne odohrávať v kulisách New Yorku. Dej zatiaľ nebol priblížený, no v úlohe záporákov sa objavia Green Goblin, Venom či Mysterio. Vývojári zatiaľ nepotvrdili žiadny dátum vydania, no reálne sa dá tipovať, že by nemal byť príliš vzdialený od filmovej premiéry očakávaného hitu Spider-Man Homecoming.

Days Gone

(07/2017)

Táto akčná adventúra z tretieho pohľadu bola predstavená na minuloročnej E3 a aj keď sa môže zdať, že zombie hier je už zbytočne veľa, Days Gone pristupuje k tejto tématike odlišne. Zombie sa pohybujú vo väčších skupinách ako je tomu zvykom v podobných tituloch, navyše sa presúvajú závratnou rýchlosťou a hráč v boji s nimi musí využívať zničiteľné prostredie omnoho viac ako svoju presnú mušku. Príbeh sa točí okolo rebelského motorkára a jeho cestovania po krajine. Aj keď nie je istá, či hra vyjde tohto roku, v obchodoch predbežne figuruje júlový dátum.

God of War

(9/2017)

Pokračovanie známej akčnej hry zatiaľ nebolo potvrdené konkrétnym dátumom, no podľa únikov informácii by sa malo jednať o september. Hlavný hrdina Kratos, tentokrát zavíta na mrazivý sever, aby zmeral svoje sily s bohmi severskej mytológie. Prvýkrát na to nebude sám a trailer nám ponúkol pohľad aj na jeho malého syna, ktorý sa v začiatkoch hry učí loviť divokú zver. Či sa postupne ujmeme v ovládaní práve jeho, necháme na vývojárov. Trailer odhaľuje trochu pozmenený uhol kamery a realistickejšiu grafiku, ktorá pôsobila v predchádzajúcich častiach viac maľovaným dojmom. Hra si však zachováva krvavé súboje a preto nebude ani tento diel určený mladému publiku.

Gran Turismo Sport

(11/2017)

Začneme tým, o čom vieme s určitosťou. V druhej polovici roka dorazí na pulty obchodov simulátor Gran Turismo Sport s dôrazom na online zložku. Jedná sa o ikonickú pretekársku hru, sprevádzajúcu konzoly PlayStation od ich úplneho začiatku. V rámci nej sa dočkáme troch rozdielnych módov: arcade, sport a campaign. V týchto mesiacoch si môžeme vyskúšať uzavretú betaverziu. Svoje miesto si v hre nájde aj virtuálna realita PlayStation VR, no do vydania si ešte počkáme pár mesiacov.

Dreams

(12/2017)

Dreams je dielom štúdia Media Molecule, ktorých poznáme hlavne ako tvorcov roztomilého titulu Little Big Planet, určeného prakticky pre celú rodinu. Jeho najsilnejšou zložkou bolo vytváranie vlastných herných levelov, ktoré ste mohli následne zdieľať s celým svetom. Hra vďaka tomu nestratila dych a baví nás prakticky doteraz. Ich najnovší počin Dreams povyšuje kreativitu na úplne inú úroveň a umožní vám vytvoriť herné prostredie a hru samotnú úplne od prvopočiatku. Ako sa s tým vývojári popasovali, a či sa im opäť podarí získať naše srdcia, sa dozvieme už o niekoľko mesiacov. Vydanie je plánované do koniec tohto roka.

Wild

(12/2017)

Titul Wild od firmy Wild Sheep Studio bol oznámený už dávno a predpokladali sme, že sa ho dočkáme ešte vlani. Vývojári však stále ladia herné mechaniky a nie je isté či sa do decembra objaví na naších zariadeniach. Wild je adventúra z tretieho pohľadu v open world prostredí, kde dokážete v úlohe šamana postupne ovládať všetky zvieratá vo vašom okolí. Preletíte sa tak nad krajinou v tele orla, alebo prebehnete vysokou trávou ako zajac? Grafika vyzerala pri predstavení úchvatne a či nás čaká nejaký nemilý downgrade, to teraz nevieme posúdiť.

Death Stranding

(12/2017)

To najlepšie sme si nechali nakoniec. Hideo Kojima a jeho nový výtvor je sám o sebe zárukou kvality. Aj keď poriadne netušíme o akú hru sa bude v tomto prípade jednať a trailery sú zvláštne podivné, zostávame pozitívne naladení. Hry tohto japonského nadšenca do filmov sú známe svojím perfekcionizmom, zmyslom pre detail a emotívnymi scénami. Naše nadšenie z Death Stranding pramení aj na Kojimových spolupracovníkov Normana Reedusa, Madsa Mikkelsena a režiséra Guillerma del Tora. Ten sa síce kreatívne na hre nepodpísal, no figuroval v jednom z trailerov a veríme, že prispieva svojou troškou do mlyna. Ak by hra stihla byť vydaná ešte počas tohto roka, bol by to príjemný vianočný darček pre nás všetkých.

Ako vidíte, ponuka blížiacich sa PlayStation exkluzivít je naozaj nabitá. Či sa podarí všetkým z nich dostať na trh ešte v roku 2017 sa v tejto chvíli nedá jednoznačne určiť. Zámerne nespomíname hry, ktoré výjdu aj na ďalšie platformy. Len pre zaujímavosť, tento rok nás čaká aj Star Wars: Battlefront 2, Project Cars 2, HellBlade, Red Death Redemption 2. Viac sa určite dozvieme na tohtoročnej E3, ktorá sa uskutoční v polovici júna.

Komentuj!