Register

A password will be e-mailed to you.

Po výdatnom apríli prichádza máj a na prvý pohľad sa zdá, že svojimi novými titulmi nebude lepší ako jeho predchodca. Je v ňom však aj jedna z najočakávanejších hier celého roku, takže sa poďme pozrieť, čo nás počas neho čaká.

Prey (PC, PS4, XBO)

5. máj

Dá sa povedať, že to najlepšie dostaneme hneď na začiatku. Samozrejme, to ešte s istotou nemôžeme tvrdiť, avšak práve reboot značky Prey je bezpochyby najväčším titulom tohto mesiaca. Za hrou stoja vývojári z Arkane Studios, známi hlavne sériou Dishonored. Po všetkých traileroch a informáciách to vyzerá tak, že s pôvodnou hrou z roku 2006 bude mať tento reboot iba pramálo spoločného, nám to však nevadí. Ak nám autori prinesú kvalitatívne podobný zážitok ako v spomínanom Dishonored, mohli by sme tu mať ďalšieho kandidáta na hru roku. Navyše sa dušujú, že optimalizácia na PC bude výborná, takže sme zvedaví ešte viac. Recenzie bohužiaľ začnú vychádzať až po celosvetovom vydaní, ale taká je najnovšia politika Bethesdy.

Injustice 2 (PS4, XBO)

19. máj

O druhom dieli komiksovej bojovky Injustice sme napísali naozaj mnoho. Že by však doterajšie informácie boli práve lichotivé, to nemôžeme povedať. Warner Bros. nepatria v oblasti herných vydavateľov práve k obľúbeným a nevyzerá to tak, že by to chceli zmeniť. “Tešiť” sa môžete na mikrotransakcie a ak holdujete stolným počítačom, radšej na túto bojovku rovno zabudnite. Toto rozhodnutie je pomerne zvláštne, nakoľko prvý diel vyšiel v roku 2013 aj na PC. Snáď sa veteráni z NetherRealm Studios pochlapia a predstavia nám aspoň tak zábavné súperenie, ako v ich sérii Mortal Kombat.

Friday The 13th: The Game (PC, PS4, XBO)

26. máj

Ako už vyplýva z názvu, filmový námet Piatok trinásteho sa presunie aj do oblasti videohier, najmä vďaka úspechu na Kickstarteri. V asymetrickom multiplayeri sa prevtelíte do postavy Jasona Voorheesa a rozpútate krvavé orgie, alebo pred ním budete ako obyčajný účastník kempu utekať. Pôvodný nápad na čisto multiplayerový zážitok bol však počas vývoja zmenený a v hre tak bude aj klasická kampaň. Asi netreba dodávať, že plná brutality a násilia. Hra už v minulosti bola odložená, tak dúfajme, že tentokrát to autorom vyjde. Zatiaľ sa môžete pozrieť na ukážky z gameplay videí.

Get Even (PC, PS4, XBO)

26. máj

Naši severní susedia dokážu spraviť poriadny horor, o čom svedčí aj veľký úspech hry Layers of Fear. Nadviazať by na to mohla práve hra Get Even od poľského štúdia Farm 51. Oznámená bola už v roku 2014 a jej vydavateľom bude Namco Bandai. Pôvodne akčne poňatá hra sa rokmi transformovala až na psychologický horor. Načrtnuté kulisy opusteného blázinca by mohli zabezpečiť naozaj úzkostlivé pocity a kým hra vyjde, môžete sa pokochať dodatočnými obrázkami a prípadne sa o hre dozvedieť viac.

Rime (PC, PS4, XBO)

26. máj

Ak miesto strašidelných kulís máte radšej farebné dobrodružstvá, v ten istý deň, ako dve vyššie zmienené hry, vyjde aj dlho vyvíjaná adventúra Rime. Na svedomí ju majú španielski vývojári zo štúdia Tequila Works. Môžete ich poznať hlavne z plošinovky Deadlight a svojmu najnovšiemu počinu sa venujú už pomerne dlhú dobu. Oznámenie totiž prišlo už v roku 2013 a po komplikáciách s vývojom sa Sony rozhodlo vzdať exkluzivity, takže sa na hru môžu tešiť všetky 3 hlavné platformy. Občas vypláva na povrch trocha znepokojujúca informácia zo zákulisia vývoja, takže sme mierne skeptickí. Radi sa však necháme prekvapiť, pretože trailer vyzerá pomerne sľubne.

Okrem väčších titulov vyjdú aj dvaja oneskorenci. Odkladaná old-schoolová FPS Strafe (PC, PS4) sa do našich rúk konečne dostane 9. mája. Jedna z najočakávanejších VR hier Star Trek: Bridge Crew (PC, PS4) asi veľa povyku nevzbudí, vyjde však 30. mája a pri nedostatku dobrých VR hier bude zaujímavé ju sledovať.

Komentuj!