Register

A password will be e-mailed to you.

O tohtoročnom pokračovaní Call of Duty sa špekulovalo dlho. Najskôr sa hovorilo o vojne vo Vietname, potom prišla na rad druhá svetová vojna, a tak dookola. Nedávno sa objavili propagačné materiály, ktoré dávali za pravdu tej skupine, ktorá hlásila, že sa opäť vrátime do najznámejšieho vojnového konfliktu v našich dejinách. Hoci niektorí hráči napriek tomu pochybovali, teraz už nemusia, Call of Duty: WWII je totiž realitou.

Už niekoľko dní pred oficiálnym oznámením sme vďaka reklamným plagátom, ktoré boli rozmiestnené po Londýne sme vedeli, že Call of Duty: WWII vyjde 3. novembra tohto roku. Hoci pokračovania tejto série vychádzajú rok čo rok, Sledgehammer Games pracujú na WWII vyše dva roky, takže by nemalo ísť o počin šitý horúcou ihlou. Oficiálne predstavenie ponúklo okrem prvého in-game traileru aj niekoľko obrázkov a celkom slušnú porciu informácií, tak sa teda poďme pozrieť na to, čo Call of Duty: WWII ponúkne.

Z príbehového hľadiska je zaujímavá informácia, že budeme sledovať osud americkej pešej jednotky známej ako The Big Red One. Nebudú chýbať známe bitky ako vylodenie v Normandii, bitka o Ardeny, no to samozrejme nebude všetko. Všetky bitky, ktoré v novinke zažijeme však budú čisto európske, takže ak ste sa tešili na boje po celom svete, tu vás hra asi mierne sklame. Hlavnou postavou bude vojak Daniels, ktorý je stále zelenáčom, no ako poznáme Call of Duty, určite sa z neho vyprofiluje skutočný hrdina.

Nebude však jedinou hrateľnou postavou, nakoľko by sme si mali zahrať aj za ženskú postavu bojujúcu za francúzsky odboj. Ako už býva v posledných rokoch zvykom, aj tentokrát do hry autori “prepašovali” známu osobnosť, ktorou je Josh Duhamel, známy napríklad z filmových Transformerov. V prípade Call of Duty: WWII sa zhostí úlohy seržanta Williama Piersona.

Každého z vás určite zaujíma, ako to bude s multiplayerom, no o hre pre viacero hráčov sa dozvieme viac informácií až na výstave E3. Jediné, čo zatiaľ vieme je, že hra obsiahne nový hub nazvaný Veliteľstvo, kde si hráč bude môcť prezerať štatistiky a pod.. Potvrdená bola aj kooperácia, ktorú zastúpi starý známy zombie režim.  Mnoho informácií zatiaľ nevieme, no zombie režim má ponúknuť vlastný príbeh, ktorý bude pojednávať o tom, ako sa nemecká armáda snažila vytvoriť jednotky nemŕtvych vojakov, aby zvrátila nepriaznivý vývoj vojny.

Hra vyjde pre platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One, pričom vďaka partnerstvu so SONY sa hráči na konzole od tohto japonského giganta dočkajú nového obsahu a beta testu skôr, ako hráči na ostatných platformách. Chýba podľa všetkého nebude ani Season Pass, avšak o ňom zatiaľ nie sú známe žiadne detaily.

Ak vám nestačil oznamovací trailer a chceli by ste si pozrieť celý záznam z odhalenia Call of Duty: WWII, môžete tak urobiť prostredníctvom nasledovného videa.

Komentuj!