Register

A password will be e-mailed to you.

EA prišla v roku 2015 s multiplayerovkou zo sveta Star Wars, ktorou nebolo nič iné ako Star Wars Battlefront. Prvý diel predal 14 miliónov kópií a bolo jasné, že pokračovanie na seba nenechá veľmi dlho čakať. Čo teda vieme o pokračovaní Battlefront 2?

Nedávno sme mali možnosť vidieť uniknutý trailer Battlefront II. Panovali o ňom pochybnosti, no neskôr sa potvrdilo, že je pravý. Počas akcie Star Wars Celebration sa Walt Williams a Mitch Dyer rozhovorili o detailoch pokračovania. Hlavnou novinkou bude plnohodnotná príbehová kampaň, na ktorej pracuje práve Walt Williams (vytvoril aj scenár pre Spec Ops: The Line). Hlavnou postavou kampane bude Iden Versio, ktorá vedie jednotku elitných vojakov Impéria, nazvaných Inferno Squad. Príbehovo bude hra zasadená do času tesne po filmovom Návrate Jediho a opíše príbeh zostávajúcich vojakov už bývalého Impéria. Na konflikt sa teda pozrieme z pohľadu zápornej postavy.

EA zatiaľ nechceli prezrádzať viac detailov ohľadom príbehu, avšak vieme, že  hrateľnými postavami budú aj Luke Skywalker a Kylo Ren. Pravdepodobne však iba v rámci multiplayeru, no na potvrdenie tejto informácie si budeme musieť počkať. Hra pre viacerých hráčov podľa dostupných informácií pokryje časové pásmo všetkých filmov. Novinkou bude aj vylepšiteľná postava práve v rámci multiplayeru. Budete si môcť vylepšiť nielen vášho stormtroopera, ale aj postavy hrdinov, každú cez unikátny systém skillov. Práve hrdinovia budú mať väčší vplyv na hru, budú sa objavovať častejšie a omnoho výraznejšie ovplyvnia priebeh zápasov. Na druhej strane, ak vás nebude lákať hra proti skutočným hráčom a príbehová kampaň nebude to pravé orechové, niektoré režimy budete môcť hrať proti starým dobrým botom. Tí by nemali byť slabým súperom a umelá inteligencia na najťažšej úrovni bude predstavovať skutočnú výzvu.

Star Wars Battlefront II však nebude iba hrou štúdia DICE. Ruku k dielu priloží aj štúdio Pandemic, ktoré sa zameriava na už spomínanú multiplayerovú časť. To však nepracuje na tvorbe samo, keďže Criterion Games, ktorých poznáme predovšetkým vďaka automobilovej sérii Burnout, budú pomáhať s vesmírnymi súbojmi stíhačov, či iných väčších lodí. DICE, ktorému vypomáha štúdio Motive, venuje svoje úsilie singleplayerovej stránke hry. Paul Keslin z DICE potvrdil túto informáciu a dodal, že kampaň nebude len marketingovým príveskom. Naopak, pôjde o plnohodnotný prídavok so silným príbehom, kvôli ktorému by ste si hru chceli kúpiť. Dúfame, že takto skĺbená práca v podstate až štyroch veľkých štúdií prinesie kvalitný a kompaktný herný zážitok vyvážený po každej stránke. Skvelou správou je, že hra nebude obsahovať žiaden Season Pass. Ako to teda bude s prídavkami do budúcna je zatiaľ otázne, avšak inšpirácia napríklad Titanfallom 2 by nebola zlá. Viac sa snáď dozvieme na tohtoročnej akcii EA Play, ktorá sa uskutoční tesne pred E3.

Do bojov v Star Wars Battlefront II sa budeme môcť pustiť už 17. novembra tohto roku, a to na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hráči, ktorý si hru predobjednajú, dostanú exkluzívny filmový bonus lodí a kostýmov z najnovšieho, zatiaľ pripravovaného filmu The Last Jedi.  Okrem toho CEO EA, Blake Jorgensen, potvrdil plán vydať každý rok jednu Star Wars hru pre nasledujúce 3-4 roky. Tým potvrdil prácu štúdií ako Respawn, Capital Games, Motive a Visceral na hrách z tohoto univerza.

Komentuj!