Register

A password will be e-mailed to you.

V dnešnej dobe je pomerne bežné, že na hru ktorú si zakúpite, môžete za istých podmienok uplatnitť refundovať. Týka sa to napríklad aj mobilných hier, či hier určených pre Steam ako najpopulárnejšiu hernú PC plaftormu. Microsoft však doteraz nič podobné neumožňoval a ak ste si hru raz zakúpili, jednoducho ste mali smolu. Toto však už nebude platiť.

Nová služba nesie názov Self-Service Returns a je postavená na rovnakých podmienkach ako má aj spomínaný Steam. V praxi to teda znamená, že hru zakúpenú v obchode Microsoftu musíte vlastniť menej ako dva týždne a nesmiete mať na nej nahrané viac ako 2 hodiny. Táto služba pravdepodobne nebude dostupná pre všetky hry, ale i tak je to určitý pokrok oproti minulosti. Taktiež platí, že sa bude vzťahovať iba na základné  verzie hier a nie ich rozšírenia, čo je však viac-menej logické. A posledná dôležitá informácia – hru budete môcť vrátiť až deň po vydaní.

Táto možnosť zatiaľ stále nie je oficiálne dostupná, no jej spustenie sa očakáva pomerne skoro. Avšak pozor, ak by sa ste rozhodli túto novinku zneužívať, Microsft si vyhradzuje právo potrestať vinníka a úplne ju pre neho zablokovať. Tak či tak, z globálneho pohľadu ide o krok, ktorý si zaslúži pochvalu, akurát už mal prísť oveľa skôr.

 

 

Komentuj!