Register

A password will be e-mailed to you.

Ani nie mesiac od vydania plnej hry, ktorá aj u nás získala veľmi slušné hodnotenie, si pre nás autori pripravili prvé z plánovaných DLC nazvané Banned Footage Vol. 1, ktoré by malo dopĺňať základnú hru. Tentokrát nevsadili na napätie a dokonca ani na strach, ale naopak vydali sa cestou arkádovej hrateľnosti a rýchlej akcie. V nasledujúcich riadkoch si povieme, či bol tento krok správny alebo nie.

Recenzovaná verzia: PC

Ako som písal vyššie, narozdiel od pôvodnej hry idú DLC úplne inou cestou, a to cestou arkádovou. Tvorcovia si teda zvolili podobný chodníček ako pred rokmi legendárna Mafia II a namiesto príbehových dodatkov, ktoré by rozvíjali dej pôvodnej hry, si vybrali skôr arénový prístup. Na začiatok treba ale podotknúť, že na rozdiel od Mafie to Capcomu vyšlo o niečo lepšie a čo je hlavné, rožšírenia sú pomerne zábavné a ponúkajú slušnú porciu hrateľnosti.

Banned Footage Vol. 1 priniesol do hry Resident Evil VII 3 nové herné módy. Bedroom, Ethan Must Die a Nightmare. Postupne si teda predstavíme každý jeden z nich a povieme si jeho zápory a klady, presnejšie v čom vyniká a v čom zasa nie. Treba však podotknúť, že každý je v niečom zaujímavý a prináša nový koncept alebo prvok do hrateľnosti, čím sa stáva výnimočným a svojou odlišnosťou aj atraktívnym pre potencionálneho hráča.

Ako prvý mňa osobne zaujal Nightmare, čiže nočná mora, ktorá plní úlohu módu Mercenaries z predošlých dielov. Princíp hrania tohto módu je teda veľmi jednoduchý. Zobudíte sa na zemi dobre známej klaustrofobickej pivnice (ešte teraz mám zimomriavky keď si na ňu spomeniem) z pôvodnej hry a ocitáte sa v úlohe postavy Clancyho, ktorého osud a príbeh bol doteraz nevypovedaný. V tom okamžiku zisťujeme, že nás hlava rodiny, Jack Baker, zamkol v tejto nehostinnej časti domu a nehodlá nás pustiť, až kým nepadnú prvé slnečné lúče na dom rodiny Bakerovcov.

Tu na vás čakajú hordy nepriateľov známych už z pôvodnej hry a vy sa budete musieť celkovo prebojovať 6 kolami. V dvoch kolách si pre vás autori prichystali aj bossa v podobe dobre známeho Toma Bakera. Treba podotknúť, že získané body môžete využiť na zakúpenie nových zbraní a ich vylepšení, čo vás motivuje k získavaniu stále lepšieho a lepšieho skóre.

Tento mód ako celok ale bohužiaľ neponúka žiaden príbeh čo je, samozrejme, škoda. Na druhej strane, ponúka dobrú arkádovú zábavu klasických dielov Resident Evil. Sám o sebe teda nie je zlý ale v zásade máte za úlohu iba vystrieľať všetko čo sa hýbe. Pre budúcnosť by som autorom každopádne odporučil, aby pokojne vytvorili niekoľko nových úrovní, čo by určite navýšilo hernú dobu a spravilo celý zážitok ešte zaujímavejším.

Ako ďalší si predstavíme mód Bedroom. Ten mierne poodhalí Clancyho boj o prežitie v spálni Bakerovcov. Ocitnete sa pripútaný k posteli a izba je samozrejme zamknutá. Musíte teda nájsť spôsob, ako sa z tohto pekla dostať von a poprípade nájsť svoju spásu. Mód celkovo ponúkne asi 30 minút obsahu a príjemne precvičí vaše mozgové závity aj vašu pamäť. K tomu všetkému si musíte dávať pozor aj na to kde sú ktoré veci uložené, pretože ak matka, Marguerite, spozoruje čo i len minimálnu zmenu v rozložení nábytku, príde trest, ktorý by vás mohol stáť kľudne aj hlavu alebo inú  končatinu.

Z 3 módov, ktoré Banned Footage Vol. 1 obsahuje, je práve tento jediný príbehový a ponúka aj atmosféru strachu a napätia pôvodnej hry. Musíte byť totiž neustále v  strehu, či ste náhodou nezabudli vrátiť nejaký predmet na pôvodné miesto,  pričom Marguerite si pre vás naviac pripravila ešte aj ochutnávku jej nechválne známej kuchyne.

Ako posledný a aj najmenej zaujímavý mód tu máme Ethan Must Die. V podstate ide o extrémne ťažkú záležitosť, samozrejme, bez príbehu, kde sa máme len dostať z bodu A do bodu B. Ako finálny boss tu figuruje už známa Marguerite, dokonca sa nemení ani prostredie, v ktorom sa tento súboj odohráva. Mód síce funguje dobre ako Dark Souls v Resident Evil prevedení, ale za tie nervy, ktoré vás to bude stáť, kým túto, v podstate krátku epizódku pokoríte, vám za to vlastne ani nestojí. Osobne ho veľmi neodporúčam.

Po dohraní sa každopádne nemôžem úplne zbaviť pocitu, že ide iba o obyčajné bonusy, na ktorých chcel Capcom len zarobiť. V prípade prvých dvoch módov síce ide o zábavné bonusy, ale otázkou zostáva či ste ochotný zaplatiť 9,99€ za asi 3 hodiny zábavy. DLC teda funguje ako zábavná oddychovka na pár hodín, ale jednoznačne to nie je plnohodnotný dodatok, ktorý by si tak dobrá hra, akou bol Resident Evil VII, bezpochyby zaslúžila.

Resident Evil VII: Banned Footage Vol. 1 - Teror pokračuje
Ak očakávate od Banned Footage Vol. 1 zaujímavé príbehové rožšírenie, rozhodne dajte ruky preč. Ak vám však stačí arkádová zábavka na pár hodín, tak budete s týmto DLC spokojní.
Pozitíva
  • Zábavná arkádová hrateľnosť v móde Nightmare
  • Bedroom príjemne precvičí vaše mozgové závity
Negatíva
  • Ide vlastne len o pár bonusov, ktoré mali byť k dispozícii po dohraní zdarma
  • Ethan Must Die
70%Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (0 Hlas)
0%

Komentuj!