Register

A password will be e-mailed to you.

Po miernom tápaní s legendou Resident Evil sa Capcomu pravdepodobne podarilo  značku nasmerovať opäť na správnu koľaj.  Na ceste je naviac nový Resident Evil, alebo lepšie povedané staronový.

Resident Evil baví hráčsku obec už od roku 1996. Zoznam všetkých titulov tejto série je naozaj dlhý, ak rátame aj všetky možné odbočky, celkovo doposiaľ vyšlo 26 rôznych hier. Čoskoro možno pribudne na tento zoznam aj ďalšia. Aj keď zrejme nepôjde o úplne nový diel, ale iba o remake. Podľa japonského magazínu Gematsu totiž nemecká ratingová spoločnosť udelila rating titulu Resident Evil: Code Veronica.

Podľa týchto informácií by sme sa teda mali dočkať remaku tohto podľa recenzií mimoriadne vydareného dielu v hlavnej úlohe s Claire Redfield a jej populárnejším bratom Chrisom. Hra prvýkrát vyšla na Dreamcast, následne na PlayStation 2 a GameCube, no a výrazne neskôr v graficky vylepšenej verzii aj na PlayStation 3 a Xbox 360. Remake je zatiaľ naplánovaný pre PlayStation 4 a Xbox One. Spojenie remake je však potrebné uviesť na správnu mieru – je totiž pravdepodobné, že pôjde iba o vylepšený port zo starších generácií konzol. Či sa hry dočkáme aj na PC, je zatiaľ otázne, no je to veľmi pravdepodobné.

Komentuj!