Register

A password will be e-mailed to you.

StarCraft oslavuje v Kórei svoje 19. narodeniny eventom ‘I <3 StarCraft’ a dostáva darček v podobe patchu a chystaného remastru. 

Mike Morhaime, prezident a CEO Blizzardu, oznámil novinky prichádzajúce do Koprulu sektoru na stagi COEX auditória v kórejskom Soule. Prvou z nich je prichádzajúci patch 1.18a do pôvodného StarCraftu. Ten má priniesť viacero vylepšení a opráv chýb, medzi ktorými nechýba napríklad dedikovaný observer mód, lepšia podpora pre moderné systémy, ani možnosť meniť si klávesové skratky.

Patch 1.18a príde 30. marca a spolu s ním bude StarCraft kompletne zadarmo pre každého, kto si ho bude chcieť zahrať.

StarCraft Remastered

Druhým oznámením eventu bolo predstavenie StarCraft Remastered, o ktorom sa už špekulovalo dlhšie . Ten príde už toto leto ako platený upgrade pre Brood War. Prinesie vylepšenú grafickú ako aj zvukovú stránku popri zachovaní pôvodnej hrateľnosti. Zatiaľ čo pôvodná hra mala maximálne rozlíšenie archaických 640×480 pixelov, remastrovaná verzia bude podporovať až 4K, ako aj širokouhlé monitory.

Čo sa týka obsahu, nemalo by v nej chýbať nič, dostupná bude aj kampaň s vynovenými videami v 1080p rozlíšení a komixovým podaním príbehu medzi misiami. V multiplayeri sa možno tešiť na spätnú kompatibilitu s pôvodným Brood Warom. Hráčska základňa tak nebude rozdelená na 2 verzie hry, ale bude tvoriť jednu spojenú komunitu.

StarCraft RemasteredMedzi ďalšie novinky patria zlepšený matchmaking, prepojenie na sociálne funkcie Blizzardu, ukladanie uložených pozícii kampane do cloudu a podpora bude pre 13 svetových jazykov (bohužiaľ bez podpory slovenčiny alebo češtiny).

Cena remasteru je nateraz neznáma.

Komentuj!