Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojári Quake Champions nám po dlhom čase oznámili ich zamýšľaný platobný model. Po zrelých úvahách sa v id Software rozhodli pre hybrid a budú ponúkať možnosť klasickej kúpy celej hry a aj free-to-play model.

Len nedávno sme vás lákali na uzavretú betu Quake Champions a avizovali sme odhalenie ďalších informácií už tento víkend na akcii PAX East. Tak sa aj stalo a okrem hrateľnej verzie hry poskytli v Bostone vývojári z id Software rozhovor zahraničným médiám. Od minulého leta totiž nebolo jasné, akým spôsobom bude riešený návrat tejto legendy. Doteraz to nevedeli ani samotní vývojári.

V id Software vymysleli platobný model, ktorý znie určite zaujímavo. Základ hry bude dostupný zadarmo. Ak nechcete za novinku platiť, budete mať pri vydaní k dispozícii jedného hrdinu a všetky mapy. Zbytok hrdinov si potom môžete dokúpiť za menu, ktorú získavate priamo v hre. Po ich kúpení vám ale nezostanú navždy, ale pravdepodobne sa vám po istom čase opäť odoberú. Na druhej strane bude v ponuke aj “Champion Pack” a ten vám automaticky nastálo odomkne všetkých hrdinov, takže to pripomína kúpu klasickej hry. V multiplayeri nebudú medzi hráčmi žiadne rozdiely.

Stále nevieme všetky detaily. Nebola zverejnená cena balíka, ani čas, po ktorý vám zostane odomknutý hrdina kúpený za in-game menu. Plánované vydanie Quake Champions je ešte v tomto roku, takže za pár mesiacov už snáď budeme vedieť všetko. Hra bude vydaná čisto pre PC a s odomknutým frameratom. Autori cielia na široké spektrum zostáv, takže by si hektické súboje mali užiť aj hráči na slabších strojoch. Zatiaľ je potvrdená iba PC verzia, no do budúcna nie sú vylúčené ani konzoly.

Komentuj!