Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ sa fanúšika Sony PlayStation opýtate na jednu pretekársku hru, väčšina odpovie Gran Turismo. Táto séria pýšiaca sa podnadpisom “The Real Driving Simulator” síce až takým simulátorom nie je, no od arkádového pretekania má celkom ďaleko. Prvý diel u nás vyšiel v roku 1998, pričom si hra okamžite získala milióny fanúšikov po celkom svete. To z hry urobilo “kultovku”, a taktiež jednu z najpredávanejších hier na prvú PlayStation. Jedno je však celkom smutné, od vydania PlayStation 4 sme sa na aktuálnej generácii PlayStationu nedočkali ani jedného dielu…

Dlho sa o šepkalo o tom, že Polyphony Digital na čele s Kazunori Yamauchim pripravujú Gran Turismo 7, no nebola to celkom pravda. V roku 2015 sme sa totiž dozvedeli, že nové Gran Turismo naozaj vzniká, no nebude to regulérny siedmy diel, pretože novinka dostane miesto čísla 7 do názvu označenie Sport. Hra mala pôvodne vyjsť už minulý rok, no ako už iste viete, nestalo sa tak. Podľa všetkého by sme sa mali dočkať tento rok, i keď presný dátum vydania známy nie je. Tipujem však, že tohtoročná E3 vnesie do situácie okolo vydania Gran Turismo Sport viac svetla, ale o tom inokedy.

Vráťme sa však k novinkám, ktoré sme sa dozvedeli vďaka ženevskému autosalónu. V hre sa totiž objaví automobil Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo, ktorý vznikol spoluprácou medzi pretekárskou legendou Emersonom Fittipaldim, nemeckou automobilkou HWA AG a talianskou dizajnérskou spoločnosťou Pininfarina. Nasledovná ukážka vám tohto tátoša predstaví bližšie.

Okrem ohlásenia tohto vozidla prišlo počas ženevského autosalónu k oznámeniu, že spoločnosť TAG Heuer bude partnerom Gran Turismo Sport. Táto spoločnosť bude v najnovšom Gran Turisme oficiálnym “dodávateľom” časomiery, keďže Polyphony Digital do hry integrovali systém živej časomiery práve od TAG Heuer. V priebehu pretekov by sme tak mali dostávať jedinečné a detailné časomeračské údaje.

Asi najzaužívanejšie informácie priniesol oficiálny blog PlayStationu, ktorý oznámil, že Gran Turismo Sport sa už onedlho dočká uzatvoreného beta testu. Hneď v úvode článku je pomerne odvážne tvrdenie oznamujúce, že hráči, ktorí betu vyskúšajú uvidia budúcnosť virtuálneho pretekania. K dispozícii bude niekoľko tratí a vozidiel, no zaujímavejšie je, že vôbec po prvý krát bude možné priamo v akcii uvidieť funkciu nazvanú Driver Profile. Tá by mala sledovať hráčovo počínanie v pretekoch a pomôcť tak v online matchmakingu. Ako to bude fungovať sa dozvieme 17. marca, kedy začne úvodná fáza beta testu. Horšou správou je, že v tejto fáze bude beta dostupná iba majiteľom amerických PSN účtov. Polyphony Digital však sľubujú, že sa v ďalšej fáze testovania dočkajú aj európsky hráči, respektíve zvyšok sveta. Pre prístup do beta testu je nutné využiť prihlasovací formulár a dúfať, že sa na vás pri výbere usmeje šťastie.

Na záver ešte pripájame nové screenshoty, ktoré sa objavili spoločne s trailermi. Pokiaľ ste nad Gran Turismo Sport ešte nezlomili palicu chcete si o hre prečítať viac, navštívte tento odkaz 😉

Zdroj: Dualshockers, PlayStation.Blog

Komentuj!