Register

A password will be e-mailed to you.

Titul For Honor bol nádejnou novou značkou francúzskeho Ubisoftu. Hra si zle neviedla ani v zahraničných recenziách, ktoré sa v závislosti od platformy pohybovali v priemere od 76% (PC), cez 78% (PS4) až po 80% (XOne). Očakávania však boli predsa len o niečo vyššie, avšak hráči sa na tento počin vrhli po vydaní vo veľkom. Hoci od vydania hry neubehol ani mesiac, zdá sa, že hráči sa historicko-fantazijného bojovania začínajú prejedať.

S nasledovnými údajmi prišiel server Githyp, ktorý sa špecializuje na sledovanie a meranie počtu aktívnych hráčov. Krátko po vydaní mal Ubisoft určite dôvod na radosť, keďže sa hra dostala do top 10 najhranejších titulov na Steame, avšak ďalšie údaje už také veselé nie sú. Najväčší úspech podľa štatistík serveru dosiahol For Honor počas otvorenej bety, kedy bolo nemeraných viac ako 57 tisíc hrajúcich užívateľov za hodinu. Pár dní po vydaní titul dosiahol na číslo presahujúce 39 tisíc aktívnych hráčov za hodinu, no od tej doby to s For Honor ide pomaly, ale isto dolu vodou.

Ako ubiehala doba od vydania, počet hráčov neustále klesal, pričom približne týždeň a pol od vydania už Githyp namerali “iba” 21-23 tisíc aktívnych hráčov. Údaj zo včerajšieho dňa je pre tvorcov titulu ešte smutnejší, keďže to bolo už iba 11 tisíc hráčov.

Zdá sa, že hráči už vo For Honor objavili všetko, čo sa dalo, no na klesajúcom počte hráčov má dozaista nemalú zásluhu aj nestabilita serverov. Druhý víkend po vydaní hru postihol veľký výpadok, ktorý hráčom dokonca znemožnil hru zapnúť, za čo sa Ubisoft ospravedlnil a všetkých hráčov odškodnil bonusmi do hry. Nešlo však o ojedinelý jav, čo mnoho hráčov od hrania titulu odrádza.

Server podľa štatistík predpokladá, že na konci druhé mesiaca od vydania príde For Honor až o 90% všetkých hráčov. Podobný osud postretol aj Tom Clancy’s The Division, ktorý rovnako ako For Honor spadá pod Ubisoft. Autori budú musieť v najbližšej dobe prehodnotiť prístup k hre a dodávaniu nového obsahu, inak sa im hráčov nepodarí udržať. Pomôcť by mohlo aj zrušenie mikrotransakcií, ktoré podľa ohlasov veľmi ubližujú vyváženosti hry v multiplayerových zápasoch. Ako je to u vás? Ešte stále For Honor hrávate, alebo vás už titul omrzel?

Zdroj: vg247

Komentuj!