Register

A password will be e-mailed to you.

Marketingová kampaň vysoko očakávanej vesmírnej space opery Mass Effect: Andromeda vrcholí, nakoľko dátum vydania sa neúprosne blíži. Každých pár dní sa objavujú nové a nové videá, obrázky a informácie. A jedna z nich je vcelku zaujímavá.

Veľké dilemy aktuálne rieši ratingová komisia Entertainment Software Rating Board (ESRB), ktorá sa rozhoduje aké hodnotenie udelí nadchádzajúcemu titulu Mass Effect Andromeda. Neľahká úloha, pretože hodnotiť niečo ešte pred vydaním môže byť zradná vec. Avšak ako poznáme BioWare, tí si vo svojich hrách takmer nikdy neodpúšťajú vzťahové zápletky. ESRB už momentálne vie, že ani Andromeda sa nezaobíde bez sexuálnych scén. Aaron Flynn, viceprezident Bioware sa rozhodol vyjadriť k tejto problematike. Andromeda dostane upgrade z čiastočných nahých scén na úplné. To však vôbec neprekvapuje, keďže ako vieme, Mass Effect bude hra zameraná na dospelé publikum.

Hry sú v tomto ohľade ešte stále na nepreskúmanej pôde a možno práve BioWare posunie toto médium na ďalší level. Internetom sa preto začala šíriť informácia, že rating “M for Mature” ich novinku neminie, čomu nasvedčuje aj Amazon, ktorý už mal v ponuke coverart spolu s hodnotiacou známkou. Rovnako tak aj prísna Austrália opečiatkovala hru známkou “MA15+” kôli silným sexuálnym scénam. Flynn samozrejme upravil vec na správnu mieru a dodal, že všetky sexuálne scény sú potrebné pre dotvorenie celkového obrazu a vyznenia hry.

Každopádne, ide o veľmi dobrý marketingový ťah a reklamu. My v redakcii sa už tešíme a čo vy? Máte už predobjednané?

Komentuj!