Register

A password will be e-mailed to you.

Videoherný rok 2017 sa nám pomaly ale isto rozbieha a odzrkadľujú to aj pripravované hry. Keď sme totiž skladali zoznam tých najzaujímavejších titulov pre marec, konečne sme nemali problém zaplniť všetky miesta.

Horizon Zero Dawn (PS4)

1. marec

Horizon Zero Dawn sme avizovali už minulý mesiac, kedy vo svete prebehlo prvé vydanie hry. U nás však čakanie trvalo dlhšie a dátum vydania padol na 1. marec, preto sme hru zaradili aj do tohto výberu. Na túto hru sa tešíme už od roku 2015, kedy bola oznámená na veľtrhu E3. Odvtedy sme mohli vidieť pomerne dosť videí a reklamných materiálov a naše nadšenie neustalo. Hra už od začiatku zaujala nezvyčajným zasadením. Primitívny ľudský kmeňový život sa totiž odohráva vo svete, ktorý okrem prírody obsahuje aj podivné technické artefakty. Po pláni sa preháňajú robotické zvieratá a hlavná hrdinka Aloy proti nim môže bojovať lukom, prípadne oštepom. Hra ponúkne otvorený svet rozdelený medzi rôzne klany, pre ktoré hráč môže plniť vedľajšie úlohy. Z prvých recenzií už vieme, že sa jedná o výborný titul.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (NS, Wii U)

3. marec

Úvod mesiaca bude jednoznačne patriť novému zariadeniu od Nintenda. Nintendo Switch nebude pri vydaní ponúkať veľa hier, a preto bude jednoznačným ťahákom nová Zelda. Tento diel dlhoročne kvalitnej série mal pôvodne vyjsť ako exkluzivita pre Wii U už v roku 2015, nakoniec však bol odložený až na tento rok. Tešiť sa môžete na veľký otvorený svet, ktorý budete postupne odhaľovať vlastným tempom. Hlavným hrdinom je starý známy Link, ktorý sa na začiatku hry po 100 rokoch prebudí so stratou pamäte. Jeho hlavnou úlohou je zabiť pradávne monštrum ešte predtým, než sa naplno prebudí a začne ohrozovať celý svet.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands (PC, PS4, XBO)

7. marec

Tento často promovaný počin od Ubisoftu snáď ani netreba predstavovať. Ako už u nich býva zvykom, pred vydaním sme mali možnosť skúsiť betu a spísali sme pre vás aj dojmy. Hra sa bude odohrávať v Bolívii a vy sa stanete členom elitnej jednotky amerických zabijákov, ktorí tam prídu spraviť poriadok s miestnym zločinom. Súboj s drogovým kartelom si užijete v skupinke štyroch vojakov, ktorí medzi sebou musia spolupracovať, aby vaše akcie prebehli hladko a bez poplachu. Samozrejme vás čaká veľký otvorený svet s hromadou bočných aktivít a môžete sa po ňom preháňať v autách aj vrtulníkoch.

LEGO Worlds (PC, PS4, XBO)

10. marec

Najnovšia LEGO hra stavia na jednoduchom, no lákavom princípe. Zabudnite na licencované LEGO hry zviazané levelmi v koridoroch. LEGO Worlds vám poskytne takmer nekonečné otvorené ihrisko, v ktorom necháte voľný priebeh svojej kreativite. Svet bude procedurálne generovaný, takže o zábavu budete mať nadlho postarané. Navyše vám ponúkne aj lokálny či online multiplayer. Beta bola na Steame zverejnená už v roku 2015 v Early Access režime. Za taký dlhý čas snáď skúsení vývojári z Traveller’s Tales dokázali vychytať všetky muchy a nás čaká zaujímavý titul.

NieR: Automata (PS4)

10. marec

O tejto očakávanej hre sme vás už nedávno informovali. Zruční vývojári z PlatinumGames dokážu spraviť naozaj kvalitnú hack-n-slash akciu, spomenúť si môžeme napríklad na sériu Bayonetta. Tentokrát sa pozrieme do ďalekej budúcnosti, kedy sa po zničenej Zemi preháňajú nepriateľské stroje a zvyšky ľudstva sa rozhodnú vyslať proti nim bojových androidov. Vy budete práve jedným z nich. Titul nadväzuje na NieR z roku 2010, ktorý však nevytvorili PlatinumGames. Nadväznosť je tak skôr symbolická a nie je potrebné poznať pôvodnú hru. Zatiaľ bude hra dostupná iba na PS4, ale časom sa možno objaví aj na PC.

Styx: Shards of Darkness (PC, PS4, XBO)

14. marec

Prvý Styx: Master of Shadows vyšiel už v roku 2014 a Shards of Darkness je jeho priame pokračovanie. Tešiť sa môžeme na ďalšie rozšírenie fantasy univerza Of Orcs and Men. Štúdio Cyanide a vydavateľ Focus Home Interactive možno nevzbudzujú priveľa nádejí na výbornú hru, my však dáme vývojárom šancu a počkáme si na vydanie. Prvý diel bol mierne nadpriemerná stealth hra, v ktorej sme ovládali zákerného goblina menom Styx. Ako už z názvu tušíte, v tomto dieli to nebude inak. Opäť sa bude jednať o hru výrazne zameranú na stealth a hlavný hrdina bude oplývať niekoľkými kúzelnými trikmi ako klonovanie alebo neviditeľnosť.

Mass Effect: Andromeda (PC, PS4, XBO)

21. marec

Záver mesiaca bude patriť očakávanému akčnému RPG od BioWare. O tejto hre sme toho napísali naozaj mnoho. Čaká nás veľký otvorený sci-fi svet v novej galaxii v roku 2185, teda medzi druhým a tretím dielom pôvodnej trilógie. Cieľom bude osídliť nové územia. Hráči sa môžu tešiť na klasický systém dialógov, plno vedľajších úloh a prepracovaný súbojový systém. Ten už narozdiel od minulých dielov nebude ponúkať možnosť zastaviť čas a počas toho rozdať rozkazy a použiť špeciálne schopnosti, takže hráči budú musieť všetko zvládnuť v reálnom čase. Zaujímavý je prechod na nový engine. Doteraz používaný Unreal Engine bol nahradený Frostbitom, kvôli čomu museli vývojári vytvoriť všetky assety, nástroje a materiály opäť odznova.

Marec nám prinesie niekoľko veľmi očakávaných hier, za zmienku však stojí aj množstvo ďalších. Už 14. marca vyjde dlho avizovaná VR hra od Ubisoftu, Star Trek: Bridge Crew (PSVR, OR, HTC Vive). 28. marca zase old schoolová FPS Strafe (PC), ktorej sa dočkáme vďaka úspešnej Kickstarterovej kampani. V ten istý deň okrem toho vyjde aj u nás skôr okrajová záležitosť MLB: The Show 17 (PS4). Behom marca má vyjsť aj tretia epizóda The Walking Dead: A New Frontier, pomenovaná Above the Law, no a pravdepodobne aj Outlast 2 a remake kultového titulu Outcast nazvaný Outcast: Second Contact. Určite je z čoho vyberať, nemyslíte?

Komentuj!