Register

A password will be e-mailed to you.

Hearthstone sa po dlhšej odmlke dočká opäť rebalancu a updatov. Čo pre nás Blizzard pripravil v najbližšej dobe? 

Méta v Hearthstone sa po vydaní Mean Streets of Gadgetzan zasekla na mieste. Rebríček je zaplavený agresívnymi deckmi warriorov a shamanov a Patches the Pirate tvorí stabilný pilier na jednomanovej priečke. Blizzard sa preto rozhodol zasiahnuť, pričom siahol po nie veľmi obľúbenej metóde nerfovania kariet. Aj keď sa štúdio v minulosti vyjadrilo, že štatistiky kariet mení len veľmi nerado, práve táto zmena sa objaví v novom pripravovanom update 7.1. Nerf zasiahne Small-Time Buccaneera, ktorému sa zníži počet životov na 1. Rozhodne ide o krok správnym smerom a odpichnutie sa od pirátov. Karta podľa môjho názoru zostane stále hrateľnou, aj keď hrozí, že hneď po skončení vášho kola sa odoberie na večný odpočinok, hlavne ak budete hrať proti druidovi alebo mágovi. Druhou zasiahnutou kartou je Spirit Claws. Ten bude stáť o jeden kryštál many viac. Paradoxne práve Spirit Claws mala byť tá karta, ktorá mala podporiť tvorbu rôznych archetypov okrem aggro deckovy. Text na samotných kartách by sa nemal meniť. Rozhodne nie je dobrým znakom, že šaman aktuálne dominuje rebríčkom naprieč všetkým rankom, od doby, kedy méte dominoval Mysterious Challenger. Aj keď je pravda, že tento class má zastúpenie v aggro, midrange aj control archetype narozdiel od paladinovho “doktora six” zpred roka. Najnovší update by to mal každopádne zmeniť.

Ďalšou pripravovanou novinkou je predstavenie podlaží. Každých 5 rankov bude tvoriť podlažie, ktoré funguje ako checkpoint. Teda ranky  20, 15, 10 a 5 budú fungovať tak ako doteraz 20 a legendárny rank, a pod ne už nebude možné padnúť. Ide o ďalší krok, ktorý sa stretne s úsmevom hráčov. Nielenže odpadne podstatný grind, ale rozhodne to pomôže méte, nakoľko hráči môžu spokojne viac experimentovať bez obavy prepadu až na začiatok rebríčka. Aj keď to asi neprinesie prekopanie celej méty a naďalej bude šaman aktuálne najsilnejšou triedou.

Dúfajme, že sa Blizzard nebude báť robiť aj odvážnejšie zmeny, nielen zásahmi do cardpoolu ale aj prínosom nových módov. Rozhodne by bol zaujimavý napríklad mód Blitz, kde by Nosdromov efekt 15 sekundových kôl pôsobil počas celej hry. Zatiaľ sa tvorcovia vyjadrili len v tom duchu, že sa budú snažiť nadviazať užšiu spoluprácu s tretími stranami organizovania turnajov, ktoré by mali výraznejšie podporovať formát Wild, pretože ten prakticky po predstavení štandartu stratil zmysel.

Nuž, ale ako to dopadne naozaj, uvidíme až po vydaní patchu. Jeho príchod očakávame na konci februára.

Komentuj!