Register

A password will be e-mailed to you.

Felix Kjellberg a.k.a PewDiePie je meno, ktoré nepozná asi len málokto. Jeden z prvých veľkých youtuberov, ktorí to dotiahli až medzi milionárov, ma milióny fanúšikov ale samozrejme aj neprajníkov. YouTube mu nedávno zrušil jeho reality show. Čo presne sa prihodilo Felixovi?  

Felix mal už v minulosti problémy s pravidlami YouTube. Opakovane totiž prehlasoval, že tento mediálny kanál sa otáča k horšiemu, úmyselne mu kradne divákov a doporučuje zlé a slabé kanály a, samozrejme, je zahltený reklamou.

Vlastník spoločnosti Google, najnovšie zrušil jeho show, druhú sériu PewDiePie reality show. Hovorca YouTube prehlásil podľa Gamespotu nasledovné: “We’ve decided to cancel the release of Scare PewDiePie Season 2 and we’re removing the PewDiePie channel from Google Preferred.” V preklade to znamená, že jeho show je zrušená a jeho kanál vyňatý z preferovaných kanálov. Felix sa vraj dopustil prehrešku antisemitizmu, ktorého náznaky sa nachádzali v jeho deviatich videách. Scare PewDiePie bola show inšpirovaná hernými predlohami a zameraná na vystrašenie Fe!ixa. Ak náhodou túto reláciu nepoznáte, bude to asi tým, že si ju mohli pozrieť len predplatitelia YouTube Red, čo je forma VIP členstva. Google Preffered je, na druhej strane, reklamný program, kam sa môžete prihlásiť a YouTube vás bude následne viac uprednostňovať na nástenke.

Čo na to všetko hovorí sám veľký Felix? Voči tomuto kroku sa samozrejme, ohradil a podobné dohady odmieta, s tým, že nepodporuje žiadnu formu nenávisti. Jeho videa sú zamerané na jeho masy a to je jediné, podľa čoho sa riadi pri tvorení humoru. Samozrejme, nič iné sa ani nedalo čakať, avšak pravda bude asi niekde uprostred. Celebrita takého kalibru si už môže dovoliť trochu vystrkovať rožky, no na druhej strane si nemyslím, žeby chcel pod sebou úmyselne podpíliť konár. Kjellberg už ohlásil, že sa bude celej zaležitosti ešte venovať.

Komentuj!