Register

A password will be e-mailed to you.

Slovenský projekt Morning Men bol zastavený.  Čo sa nádejnému RPG z domacích dielní prihodilo, a prečo bol projekt zastavený? Poďme sa k odpovedi spoločne prepracovať v texte.

Tam kde iné projekty prosperujú (Sacred Fire, o ktorom si môžte prečítať aj na našom webe), iné bohužiaľ naberajú opačný smer. To je prípad aj Morning Men, epizodickej príbehovej RPG hry od Pixel Federation. Hlavným lákadlom mala byť pekná kreslená grafika v štýle komiksu a mix medzi filmami Wizards (1977) a Piaty Element (1997). Na bojisku by sme vyskúšali ťahové súboje v štýle JRPG, ktoré mali v prípade úspechu zviesť postavy. Tie neboli len menom so štatistikou, ale od základu vymodelovanými charaktermi s príbehom v pozadí. Hlavnú postavu reprezentuje Luditte, občianka Citadel City, ktoré je pod teokratickou nadvládou medenej ruky. Tá kontroluje každú oblasť života, a ten veru nie je ľahký.

Morning Men 1

Vývoj Morning Men trval rok. Komiksová grafika, boje a príbeh bolo to, čo sa Pixel Federation páčilo. Avšak hra ako celok im už dokopy neladila a preto sa vývoj zastavil. To aj napriek tomu, že hra prešla krstom ohňa v podobe Steam Greenlightu. Či je toto skutočná príčina tejto malej hernej tragédie, sa asi nedozvieme. Vývojári však konceptu a možno ani hre nedávajú posledné zbohom. Budúce pokračovanie vývoja, či využitie hotového materiálu v inom projekte nie je vylúčené.

Morning Men 2

Vzdajme teda spoločne hold a úctu post mortem Morning Men v traileri:

 

Komentuj!

O autorovi

Hry hráva už viac ako polovicu svojho života. Jeho začiatky hernej kariéry sa dátuju do 90. rokov a vyrastal na klasike ako Wolfenstein 3D či Doom. Najlepšia hra vôbec: Half-Life a Counter-Strike. Hráva takmer všetko od casual hier po hardcore simulátory. Motto: "správny hráč nieje obmedzovaný jednou platformou...mal by vlastniť všetky."

Súvisiace príspevky