Register

A password will be e-mailed to you.

Francúzske štúdio Cyanide, ktoré vytvorilo veľa žánrovo rôznorodých hier ako napríklad Styx: Master of Shadows (2014), Game of Thrones (2012) alebo sériu Pro Cycling Manager (2006 – 2016) v súčasnosti pracuje na novej hororovej hre, inšpirovanej románmi spisovateľa H. P. Lovecrafta.

Hlavným hrdinom hry  Call of Cthulhu je Edward Pierce, veterán z prvej svetovej vojny, ktorý si v 20. rokoch minulého storočia otvoril v Bostone súkromnú detektívnu kanceláriu. Jedného dňa dostane prípad, ktorý ho zavedie na ostrov Darkwater, kde musí objasniť záhadnú smrť mladého dievčaťa Sarah Hawkinsovej a celej jej rodiny. Vyšetrovanie ho spočiatku zavedie do ich honosného sídla, kde sa však už pomaly pod vplyvom prastarých síl a znepokojivých stôp v dome začne rúcať jeho príčetnosť.

obr-1Vývojári sľubujú, že hra bude unikátnym mixom investigatívnej detektívky, s RPG a stealth prvkami. V prvom rade však má ísť o psychologický horor, v ktorom budú absentovať akčné prvky. Vydanie samotnej hry je naplánované na tento rok na platformy PC, PS4 a Xbox One. Postupne sú uvoľňované nové obrázky a niečo o atmosfére hry môže napovedať aj trailer, uvoľnený počas E3 2016.

obr-2

Ak by vám náhodou E3 trailer nestačil, máme tu aj úplne nový “Winter trailer”, ktorý uzrel svetlo sveta iba pred malou chvíľou.

Komentuj!