Register

A password will be e-mailed to you.

Záverečné dni v každom roku väčšina z nás venuje bilancovaniu úspechov a neúspechov vo svojom osobnom živote. Aj my sme sa rozhodli priniesť vám článok, ktorý sa venuje najpredávanejším videohrám tohto roka. Takže podobne, ako vlani vám prinášame rebríček desiatich najpredávanejších videohier. Hry uvedené v článku, sú bez konkrétnych čísel predajnosti, pretože do konca roku ešte pár dní zostáva a čísla sa budú ešte meniť. Poradie bolo zostavené podľa štatistiky uvedenej na VG Chartz. Zohľadnili sme iba maloobchodný predaj, bez prihliadania na predaj digitálnou formou.
TOP-10 najpredávanejších hier celosvetovo:

1. FIFA 17 (PS4)
2. Pokemon Sun/Moon (3DS)
3. Uncharted 4:A Thiefs End (PS4)
4. Call of Duty: Infinite Warfare (PS4)
5. Battlefield 1 (PS4)
6. Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)
7. Tom Clancy’s The Division (PS4)
8. Grand Theft Auto V (PS4)
9. FIFA 17 (XOne)
10. Call of Duty: Infinite Warfare (XOne)

Pri pohľade na celosvetový rebríček hneď na prvý pohľad iste zaujme, že sú v ňom aj dve hry, ktoré nevyšli tento rok, ale už dávnejšie. Napríklad Grand Theft Auto V, ktoré vyšlo na PS3 ešte v roku 2013, je stále na ôsmom mieste a minuloročný Call of Duty: Black Ops 3 na šiestom. Grand Theft Auto V je už dlhšie fenomén, ale tak trošku je prekvapením, že na prvom mieste je čisto športová hra FIFA 17. Celkovo však možno skonštatovať , že rebríček len potvrdzuje dlhodobo známe preferencie mainstreamového hráča.

facebook-share-image-usaTOP-10 najpredávanejších hier USA:

1. Pokemon Sun/Moon (3DS)
2. Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)
3. Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)
4. Call of Duty: Infinite Warfare (PS4)
5. Call of Duty: Infinite Warfare (XOne)
6. Tom Clancy’s The Division (PS4)
7. Tom Clancy’s The Division (XOne)
8. Battlefield 1 (XOne)
9. Madden NFL 17 (PS4)
10. NBA 2K17 (PS4)

V rebríčku najpredávanejších hier USA je zaujímavé víťazstvo Pokemon Sun/Moon na platforme 3DS, ktoré zase potvrdzuje, že firma Nintendo nájde vždy zaujímavý titul, ktorý sa dokáže presadiť. Inak za pozornosť stojí iste aj fakt, že aj v USA v rebríčku dominujú hry vydané na PS4, hoci platforma XOne by tu mala byť najsilnejšia.

uncharted-4-a-thiefs-end-2TOP-10 najpredávanejších hier Európa:

1. FIFA 17 (PS4)
2. Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)
3. Battlefield 1 (PS4)
4. FIFA 17 (XOne)
5. Call of Duty: Infinite Warfare (PS4)
6. Tom Clancy’s The Division (PS4)
7. Grand Theft Auto V (PS4)
8. Pokemon Sun/Moon (3DS)
9. Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)
10. Far Cry: Primal (PS4)

Ako sa dá už na prvý pohľad všimnúť, tak vkus európskych hráčov sa od ostatných veľmi nelíši. Hry sa viac menej opakujú s výnimkou Far Cry: Primal, ktorý sa v ostatných rebríčkoch v top 10 nenachádza. Tu stojí za pozornosť, že FIFA 17 bodovala aj na našom kontinente, ale napríklad hra Pokemon Sun/Moon sa u nás až tak veľmi nespopularizovala ako v USA.

Ak by sme sa chceli pozrieť na ďalšie rebríčky,  tak vedzte, že FIFA 17 prekvapivo dominuje aj iným veľkým trhom (Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko). Jedinou výnimkou je Japonsko,  kde sa neumiestnila ani v prvej desiatke a kde pre zmenu dominuje Pokemon Sun/Moon.

Komentuj!