Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojári z Invader Studios majú zaujímavú históriu vzniku svojho štúdia. Tvorí ho totiž tým, ktorý vytváral zrušený fanúšikovský remake hry Resident Evil 2. Pôvodne to bola iba skupinka nadšencov, ktorí chceli vytvoriť remake tejto kultovej hry s využitím technológie Unreal Engine 4. Avšak potom, čo sa vlastník značky Resident Evil, teda štúdio Capcom, pustil do tvorby vlastného projektu, boli nútení svoj projekt zrušiť.

Po zrušení remaku druhého dielu Resident Evil sa preto tvorcovia z Invader Studios dohodli so štúdiom Capcom, že im pomôžu pri vytváraní úplne novej hry, s názvom Daymare: 1998. Tento survival horor z pohľadu tretej osoby bude bežať na engine Unreal Engine 4, ako bol pôvodne plánovaný remake Resident Evilu 2. Na Daymare: 1998 sa tak podieľa aj napríklad Satoshi Nakai – ex-game artista Capcomu, ktorý bol priamo zodpovedný za hry Resident Evil 0 alebo Resident Evil Code Veronica.

130608Ako už napovedá aj samotný názov, Daymare: 1998 by mal zaujať hlavne fanúšikov old-school hororov a filmov z 90. rokov. Začiatkom roku 2017 by mala navyše začať aj Kickstarterová kampaň, ktorá má pomôcť zafinancovať pokračovanie vývoja hry. Hra bola zatiaľ ohlásená iba na platformu PC Windows.

Tvorcovia spomenuli, že dostali veľa pozitívnych ohlasov z celého sveta a preto sa rozhodli zverejniť najskôr launch trailer a v týchto dňoch aj gameplay trailer.

Komentuj!