Register

A password will be e-mailed to you.

Vianoce sú označované za sviatky radosti a pokoja a  ľudia sú zvyknutí tráviť ich v okruhu svojich najbližších. Ak stále premýšľate, čo si počas nich zahrať a chceli by ste vyskúšať niečo tematické, pripravili sme si pre vás TOP 10 vianočných herných tipov, ktoré by vás mohli zaujať. Poďme teda na to.

1. Holiday Lemmings

Aj keď ide o výrazne staršiu záležitosť, ide o klasiku, ktorá rozhodne stojí za pozornosť. V priebehu rokov 1991 až 1994 naviac postupne vychádzali samostatne spustiteľné vianočné edície, kde boli Lemingovia oblečení v kostýmoch Santa Clausa a pochopiteľne v nich nechýbal ani sneh. Tu sa hodí poznamenať, že verzie z rokov 1991-992 boli skôr demoverzie a ako plné hry vyšli iba tie z rokov 1993 a 1994. Ak si chcete do sýtosti užiť atmosféru vianočných sviatkov, pozornosť by ste mali venovať predovšetkým Holiday Lemmings 1994 (alebo Christmas Lemmings 1994), ktorá okrem 32 nových levelov obsahovala aj 32 levelov z o rok staršej verzie.

2. Duke: Nuclear Winter

Ide o add-on, alebo prídavok ku kultovej FPS Duke Nukem 3D, no za jeho vznikom nestálo štúdio 3D Realms, ale Simply Silly Software. Je síce pravdou, že v porovnaní s Duke Nukem 3d: Plutonium Pak, Duke it out in D.C. alebo Duke Caribbean: Life’s Beach je tento prídavok hodnotený ako slabší, ale kde inde si zabojujete priamo proti snehuliakom, elfkám, či sa rovno postavíte bossovi v podaní Santu Clausa?

3 Jazz Jackrabbit: Holiday Hare

Je naozaj škoda, že Jazz Jackrabbit, sa dočkali len dvoch plnohodnotných dielov. Okrem nich. Epic MegaGames ho však doplnili aj viacerými datadiskami. Medzi nimi sa objavilo aj viacero vianočných špeciálov, kde si s týmto roztomilým králikom zabeháte po snehu a atmosféru sviatkov evokujú aj vianočné stromčeky a červeno biele vianočné paličky. K prvému dielu vyšli dva shareware prídavky – Holiday Hare a Holiday Hare ’95, k druhému platený Holiday Hare ’98 a jeho rozšírená verzia The Christmas Chronicles. Rozhodne je z čoho vyberať.

4. The Sims Holiday

Vianoce neobišli ani populárnych Simíkov a je len na vás, ktorú časť uprednostníte. V druhom dieli si ich môžete simulovať vďaka menšiemu rozšíreniu The Sims 2: Christmas Party Pack, v trojke si ich užijete rovno vďaka špeciálnej edícii The Sims 3 Holiday Collector’s Edition, no a Vianoce nechýbali ani vo štvrtom dieli a to vďaka jedinému neplatenému prídavku tohto dielu, nazvaného Holiday Celebration Pack. Voľba je len na vás.

5. Sam & Max Season Two – Episode 1: Ice Station Santa

Pod hernou verziou pôvodne komiksového Sama & Maxa bolo pôvodne podpísané legendárne štúdio LucasArts a neskôr ho prebralo štúdio Telltale Games a pretvorilo ho na epizodický formát. Pod ich vedením sa dočkali až troch sezón, pričom hneď prvý diel druhej série pomenovanej Beyond Time and Space, zavedie netradičnú dvojicu na Severný pól, kde sa budú musieť postaviť zoči-voči  samotnému Santa Clausovi. Ako to celé dopadne? Zahrajte si to sami.

6. Slender Man’s Shadow: Christmas Special

Slender Mana vám asi netreba predstavovať a i keď ste ho možno nehrali, určite ste videli aspoň nejaké gameplay, ktorých je na internete neúrekom. Neoficiálny spin-off nazvaný Slender Man’s Shadow obsahuje mimo iné aj bezplatnú mapu, pomenovanú Christmas Special. V rámci nej tak nebudete hľadať klasické predmety, ale rovno vianočné darčeky a hororovú atmosféru vám bude spestrovať i vianočná hudba.

7. Batman: Arkham Origins

Nesmieme zabudnúť ani na populárneho Batmana. Tretí, no chronologicky prvý diel výborne hodnotenej Arkham série sa totiž odohráva priamo počas Štedrého dňa. Lenže poznáte to, problémy nepočkajú a to čo sprvoti vyzerá ako obyčajná vzbura vo väznici Blackgate, sa zvrtne v niečo viac a Batman sa bude musieť vysporiadať sa aj s odmenou, ktorú na neho vypísal Black Mask. Tretí diel, na ktorom sa nepodieľalo Rocksteady Studios, ale WB Games Montréal síce niektorí hodnotia ako trochu slabší, ako v ktorej inej časti si môžete zalietať vo vianočne ladenom Gothame?

8. Saints Row IV: How the Saints Save Christmas

Asi budete súhlasiť, že Saints Row IV je pomerne uleteným zážitkom a druhé príbehové DLC to len potvrdzuje. Dočkáte sa v ňom narážok na mnohé vianočné filmy, či klišé, nehovoriac o tom, že už samotný názov evokuje klasiku How the Grinch Stole Christmas. Podarí sa vám vyslobodiť Santu, ktorý je uväznený v simulácii? Váš gang vám však najprv bude musieť ukázať pravý význam týchto sviatkov…

9. Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage

Viscera Cleanup Detail je vskutku netradičnou simuláciou, v ktorej výnimočne nemasakrujete hordy nepriateľov, ale upratujete neporiadok, ktorý ostal po podobnom masakri. Ešte pred jej dokončením vyšli dva bezplatné expanzie. Prvá ukazuje prvú kapitolu Shadow Warriora z roku 2013 v úplnom inom svetle a druhá pomenovaná Santa’s Rampage zase ukazuje, ak to môže vyzerať, keď sa Santa Claus zblázni a vyzabíja všetkých spolupracovníkov. Veselé vianočné upratovanie!

10. Chicken Invaders – Christmas Edition

Chicken Invaders je prerábka kultovej shoot ’em up hry Space Invaders a zatiaľ sa dočkala piatich dielov.  Akoby nestačilo, že v novej verzii nebojujete proti UFO invázii, ale proti hordám sliepok, vďaka vianočným edíciám dvojky až štvorky, nazvaným jednoducho Chicken Invaders 2 – Christmas Edition, Chicken Invaders 3 – Christmas Edition a Chicken Invaders 4 – Christmas Edition si proti nim môžete zastrieľať vo vianočnej atmosfére. No neberte to.

Uspokojil vás náš výber TOP 10 vianočných herných tipov, alebo sme na niečo zabudli? Podeľte sa o svoj názor.

Komentuj!