Register

A password will be e-mailed to you.

Prvý diel zombie hororovej hry s názvom State of Decay získal pred pár rokmi u svojích fanúšikov mnoho obdivu. Jednalo sa o akciu v otvorenom svete, kedy ste sa po prepuknutí zombie nákazy museli vysporiadať s jej následkami. Spustošený svet, mnoho mŕtvych, infraštruktúra nefunguje. Je potrebné aby ste sa skontaktovali s ostatnými, čo prežili a snažili sa prežiť s nimi. Potrebujete základňu, zásoby potravy, liekov a samozrejme zbrane a muníciu. Všetky bezpečnostné zložky zlyhali a od problému sa dištancujú. Teraz ide každý na vlastnú päsť. Presne do takejto situácie vás vrhla hra State of Decay, ktorá dúfajme už čoskoro priblíži svoj druhý diel. 

Prvý diel hry vyšiel pôvodne iba na XBOX 360 a následne ho výrobcovia portovali aj na PC. Mnoho hráčov bolo s PC verziou nespokojných, hre chýbala patričná optimalizácia no tento problém sa podarilo sčasti vyriešiť, keď štúdio Undead Labs vydalo tzv. remaster s názvom State of Decay: Year One Survival Edition (YOSE). Hra mala zároveň vylepšenú grafiku, tiene a textúry, no stúpli jej aj požiadavky. Nič však nemení na tom, že ako jediná svojho druhu poskytla to, čo hráčom chýbalo.

1465895603-2

Je pravdou, že hier so zombie tématiou tu bolo veľa. No väčšinou ponúkali lineárny dej a viedli hráča za ručičku. Naopak hra State of Decay je niečo medzi GTA sandboxom a mmo-rpg. Máte vo vlastných rukách osud krajiny, je na vás, ktoré úlohy si vyberiete a ako ich budete riešiť, je na vás koho si do svojej skupiny naverbujete a kde si zriadite predsunuté stanovisko. Hra samozrejme obsahuje aj veľké množstvo dopravných prostriedkov. Dosť však bolo o prvom dieli. Tvorcovia totiž avizovali pokračovanie.

Druhý diel hry má stáť na podobných princípoch, no pridaná bude kooperácia pre štyroch hráčov a multiplayer na štýl PVP survival hier (H1Z1, DayZ, Infestation). Mapa bude omnoho rozsiahlejšia a prepracovanejšia. Tvorcovia zmenili aj engine hry z pôvodného CryEngine na Unreal Engine 4, čo prinesie ďaleko viac grafických vylepšení a kvalitnejších efektov.

State of Decay 2 je predbežne naplánovaný na rok 2017 a vyjde na Windows 10 a Xbox One.

Komentuj!