Register

A password will be e-mailed to you.

Začiatok nového roku nám ponúkne mnoho zaujímavých titulov. Medzi tie najočakávanejšie patrí aj Resident Evil VII: Biohazard, pričom Capcom sa rozhodol postupne prezentovať hru prostredníctvom kratších spotov a odhaľovať tak nové a nové informácie. Čo zatiaľ o hre vieme?

Je to už pomerne dávno, čo vyšiel prvý Resident Evil. Nie jedenému hráčovi spôsoboval problémy, keďže nepatril medzi najľahšie hry, no bez problémov si dokázal získať fanúšikov. Postupne začali pribúdať aj ďalšie diely, no séria sa začala v priebehu rokov meniť a strach začal ustupovať akcii. Resident Evil VII: Biohazard však vyzerá úplne inak. Vieme, že hra sa odohráva 4 roky po udalostiach Resident Evil 6 a situovaná je do fiktívneho mesta Dulvey v Louisiane. Hlavný hrdina Ethan je obyčajný civilista, ktorý sa nesnaží zachrániť svet a chce iba nájsť svoju stratenú manželku. Cesta ho zavedie až k domovu rodiny Bakerovcov, avšak tam sa začnú problémy. Zásadnou zmenou je pohľad z prvej osoby, čo je v rámci série úplná novinka. Z prvých materiálov sa javilo, že hra sa bude uberať tak trochu v štýle Outlastu, ale Capcom všetkých ubezpečil, že tomu tak nebude. Hrdina bude stále schopný používať rôzne zbrane ako napríklad pištole, brokovnice či motorovú pílu. Akcie však má byť i tak podstatne menej ako v predošlých dieloch a dôraz má byť kladený na strach z neznáma. Chýbať nebudú chýbať ani rôzne hádanky a potvrdené boli aj hráčom série veľmi dobre známe liečivé bylinky, ktoré majú už tradične slúžiť na regeneráciu zdravia.  Nový Resident Evil skrátka rozhodne vyzerá viac než zaujímavo, aj keď tentokrát aj trochu inak ako sme zvyknutí. Dokonca by sa v ňom nemali objaviť ani žiadne postavy zo starších dielov.

Všetky vydané spoty a materiály každopádne budia správne očakávania a vyzerá to tak, že Resident Evil VII: Biohazard bude zásahom do čierneho. Na to, ako to dopadne, si však budeme musieť ešte chvíľu počkať a najskôr nás čaká rozbaľovanie vianočných darčekov a prípitok k Novému roku. Aké sú vaše doterajšie dojmy z hry?

Komentuj!