Register

A password will be e-mailed to you.

Po nabitom októbri prichádza november a s ním opäť ďalšia dávka AAA hier, ktoré patria medzi tie najočakávanejšie. To však neznamená, že si budeme všímať iba tie. Nejeden fanúšik hier si medzi nimi nájde aj menšie tituly, ktoré si tento mesiac môže užiť do sýtosti. Či už ste fanúšik FPS, RPG, športu alebo stratégií, november vám ponúkne z každého niečo.

Call of Duty: Infinite Warfare (PC, PS4, Xbox One)

4. november

Hneď na úvod k nám príde jedna z najväčších video-herných značiek vo svojom ďalšom pokračovaní. Podľa videí to zatiaľ vyzerá na podobný zážitok ako v minulých dieloch. Graficky hra zrejme žiadne prvenstvá zbierať nebude, ale multiplayer by vývojári z Infinity Ward mohli zvládnuť dobre. Dojmy z bety však vyjadrujú rozpačité pocity z príliš rýchlej a neprehľadnej akcie, ktorá neprináša veľa zmien. Tento diel každopádne priniesol ešte viac kontroverzie než tie predchádzajúce a oznamovací trailer patrí k najhoršie hodnoteným videám na Youtube vôbec. Samotná hra pôsobí ako plnohodnotné sci-fi a či to sérii prospeje, sa dozvieme už za pár dní. A pokiaľ ste náhodou žili v jaskyni,  dôležitou informáciou je, že spolu s Infinite Warfare sa dočkáme aj remasteru legendárneho štvrtého dielu, Modern Warfare. Niektorým je k dispozícii už aj teraz, avšak bohužiaľ, iba v rámci Deluxe edície. Je však dosť možné, že sa o niekoľko mesiacov dočkáme aj samostatného vydania Modern Warfare Remastered.

 

Football Manager 2017 (PC)

4. november

Ďalší ročník Football Manageru tu bude čo nevidieť a v našich futbalových končinách si svojich fanúšikov určite nájde. Osvedčený koncept vývojári zo štúdia Sports Interactive každý rok po kúskoch vylepšujú a v priloženom videu si môžete pozrieť podrobnejší súhrn všetkých noviniek priamo od tvorcov. My môžeme povedať, že Football Manager ponúka vždy dostatok zábavy na celý rok pre všetkých fanúšikov futbalu, ktorí túžia po detailnejšom riadení tímu.

 

Dishonored 2 (PC, PS4, Xbox One)

11. november

Po štyroch rokoch sa k nám dostane druhý diel veľmi dobre prijatej hry od štúdia Arkane. Tá zbierala vysoké hodnotenia ako na bežiacom páse a my dúfame, že aj pokračovanie pôjde na rovnakej vlne. Okrem starého známeho Corva si zahráme aj za Emily. Podľa úvodných videí nás grafika príliš neohúrila, hrateľnosť však môže byť stále veľmi zábavná. Aspoň tak to zatiaľ vyzerá podľa videí. My budeme zatiaľ tŕpnuť až do 11. novembra a vyčkávať. Pre niektorých sa totižto jedná o najhorúcejšieho kandidáta na hru roku. Vy si zatiaľ môžete skrátiť čakanie týmto hraným trailerom, ktorý bol natáčaný u našich susedov v Česku.

 

Assassin’s Creed: Ezio Collection (PS4, Xbox One)

15. november

Dnes už každému hráčovi známa séria kedysi tiež začínala. Prvý nemastný neslaný Assassin’s Creed našťastie neznamenal okamžitý koniec a v roku 2010 sa k nám dostal veľmi kladne hodnotený druhý diel. Po ňom nasledovali ďalšie tituly, konkrétne Brotherhood a Revelations. Odvtedy sa séria poriadne rozrástla a v posledných rokoch začala mierne stagnovať. Ubisoft sa rozhodol na novú generáciu vrátiť ikonické hry na počiatku celej série v novom remasteri. Už podľa názvu môžete usúdiť, čomu sa táto nová edícia bude venovať. Assassin’s Creed: Ezio Collection bude obsahovať hry Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed: Brotherhood a Assassin’s Creed: Revelations. Dostaneme teda šancu opäť prežiť Eziove dobrodružstvá a zaspomínať si, aké výborné hry to boli. Zamrzí iba absencia prvého dielu, ktorý síce nebol taký úspešný, v rámci výletu do histórie by však niektorých hráčov mohol stále potešiť. Na záver treba pripomenúť, že edícia nebude obsahovať multiplayer, to nám ale v zásade nevadí, pretože podstatná bola práve príbehová kampaň.

 

Watch Dogs 2 (PC, PS4, Xbox One)

PS4, Xbox One: 15. november, PC: 29. november

Druhý diel Watch Dogs nás z Chicaga prenesie do San Francisca. Hlavný hrdina bude tentokrát černoch, všetko ostatné však zostane pri starom. Súdiac podľa videí sa opäť ocitneme v skupinke bojovníkov za slobodu bojujúcich proti veľkej zlej korporácii. Výzorom postavy opäť vyčnievajú z davu a zdá sa, že celková atmosféra sa viac presunie do “cool bro” kultúry. Herné mechanizmy budú stavať na základoch z minulého dielu, ktoré rozhodne neboli zlé. Hacking bude ešte rozsiahlejší a okrem iného budete využívať aj drony. Prvý diel sa hral celkom dobre, ale hra roku to určite nebola. Zatiaľ nás vývojári nepresvedčili, že by druhý diel prekročil svoj tieň, počkáme si však na jeho vydanie. Škoda len, že PC verzia bola oproti konzolovej odložená až o dva týždne.

 

Final Fantasy XV (PS4, Xbox One)

29. november

Konečne! Po dlhých desiatich rokoch vývoja sa pätnásty diel legendárnej série Final Fantasy konečne dostane fanúšikom do rúk. Hra pôvodne zamýšľaná ako exkluzivita pre PS3 pod názvom Final Fantasy Versus XIII sa snáď konečne dostane do sveta. Budeme musieť čakať až do konca mesiaca, ale čo znamená jeden mesiac navyše po toľkých rokoch? Príbeh sa bude točiť okolo následníka trónu, Noctisa, s ktorým sa pokúsite získať späť svoju domovinu po násilnom vpáde nepriateľskej armády. Dúfajme, že príbeh a aj hra samotná bude jedna veľká epická výprava. Presne to si totiž séria ako Final Fantasy zaslúži. Čakanie si môžete skrátiť aj CGI filmom Kingsglaive: Final Fantasy XV, ktorý prebieha súbežne s udalosťami hry a bližšie predstavuje niektoré postavy.

 

Okrem najväčších titulov sa môžeme tešiť aj na hromadu ďalších zaujímavých titulov. Pre fanúšikov legendárnej hry Transport Tycoon vyjde 8. novembra Transport Fever (PC). Vývojárske štúdio Obsidian tento rok naozaj nelení a už 10. novembra nám prinesie ďalšie old-school izometrické RPG  Tyranny (PC), kde si budete môcť zahrať za zloducha. Vody kooperatívnych FPS 17. novembra rozčerí Killing Floor 2 (PC, PS4). Momentálne si ju zákazníci už môžu vyskúšať v rámci Early Access na Steame. Milovníci hororu si tiež prídu na svoje – na PS4 vyjde 22. novembra edícia The Amnesia Collection (PS4), ktorá bude obsahovať hry Amnesia: The Dark Descent spolu s prídavkom Justine a taktiež pokračovanie, A Machine for Pigs. Poslednou hrou, ktorú spomenieme je Darksiders. Tá pôvodne vyšla už v roku 2010 a vydavateľ Nordic Games sa rozhodol vydať remasterovanú edíciu. Dátum vydania bol stanovený na 22. novembra 2016, len škoda, že PC verzie s celým názvom Darksiders: Warmastered Edition (PC, PS4, Xbox One, WiiU) sa dočkáme až o týždeň neskôr, čiže 29. novembra.

Komentuj!