Register

A password will be e-mailed to you.

Okolo zariadenia s kódovým označením Nintendo NX sa toho v uplynulých mesiacoch hovorilo všeličo. Tentokrát sa úniky nemýlili a viac – menej sme už dopredu vedeli, čo máme od nového zariadenia Nintenda očakávať. I keď nie tak úplne, ale poďme na to postupne.

V prvom rade už je jasné, že nepôjde o Nintendo NX, ale o Nintendo Switch. Filozofia tohto zariadenia je zrejmá, a to hranie ako doma, tak i na cestách, čiže kdekoľvek. Konštrukcia zariadenia je veľmi variabilná, Switch totiž môžete používať ako konzolu, handheld, no vzhľadovo nemá ďaleko ani od tabletu. Dosť ale rečí, pozrite si trailer, ktorý Vám napovie, čo od tohto zariadenia môžeme očakávať.

Ako ukazuje Preview Trailer, Nintendo Switch sa pokúsi navrátiť Nintendu popularitu, ktorá po nevýraznom Wii U mierne upadla. Ako sme už písali vyššie, Switch môžno využívať ako handheld, kedy si zariadenie jednoducho vyberiete z dokovacej stanice, pripojíte k nemu postranné ovládače a máte zariadenie na cesty. V prípade, ak sa vonku budete chcieť zahrať so svojimi priateľmi, stačí oba ovládacie prvky odpojiť a použiť ako samostatné ovládače. Aby hranie vonku, respektíve na cestách bolo pohodlnejšie, na zadnej strane zariadenia je ukrytý malý stojan, takže Switch nebudete musieť krkolomne podopierať.

Pri hraní doma zariadenie jednoducho zasuniete do dokovacej stanice, čím z neho urobíte “plnohodnotnú” konzolu. Pre pohodlnejšie hranie v konzolovom režime bude k dispozícii klasický gamepad, ktorý je možné vidieť na videu. Otázkou však zostáva, aký výkon bude Switch mať, keďže o tomto dôležitom fakte sme sa zatiaľ nedozvedeli nič konkrétne. Pravdepodobne bude výkon nižší, než je tomu u PlayStation 4 a Xbox One, avšak to sa dozvieme až časom. Nvidia síce potvrdila, že Switch má v sebe modifikovaný čip Tegra, no bližšie informácie už nie sú známe. V ukážke však možno vidieť tituly ako The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon, The Elder Scrolls V: Skyrim či NBA 2K17, čo by mohlo o výkone niečo napovedať. Samozrejme nebude chýbať ani Mario, ale to je samozrejmosťou.

Úspech zariadenia sa samozrejme bude odvíjať od ceny, ktorá by (zatiaľ iba podľa špekulácií) mala byť rozdelená podľa balení. Základné balenie by malo vyjsť na 299 $ a bundle (zatiaľ bez upresnenie jeho obsahu) by mal stáť 399 $. Je otázne, či Nintendo môže s touto cenou zaznamenať väčší úspech, no Switch na to predpoklady rozhodne má. Viac informácii Vám prinesie ihneď, ako to bude možné. Koho Nintendo Switch už teraz presvedčilo ku kúpe, začnite pomaličky šetriť, predaj odštartuje v marci 2017.

Komentuj!