Register

A password will be e-mailed to you.

Battlefield 1 je už takmer predo dvermi, dokáže však konečne nasýtiť hráča hladného po pravej akcii z prvej svetovej vojny? 

Séria Battlefield sa objavuje na herných zariadeniach už od roku 2002 a odvtedy prakticky nepretržite bojuje o hráčov s konkurenčnou a iba o rok mladšou značkou Call of Duty. Postupom času sa obe série presunuli z klasických a trochu vyčerpaných bojísk k futuristickejšiemu zameraniu, ktorá sa však hráčom taktiež začala trochu zajedať. Kým Call of Duty: Infinite Warfare pokračuje v tomto trende, Battlefield 1 hrdo hlási návrat k minulosti. EA DICE sa naviac nerozhodli vrátiť k už trochu ošúchanej téme druhej svetovej vojny, ale naopak – budú sa pokúšať uspieť na bojiskách tej prvej.

bf

Séria Battlefield bola vždy zameraná skôr na multiplayer, kde hralo prím vyberanie tried, nastavovanie zbraní, vylepšovanie vybavenia a zvyšovanie levelu. Singeplayer kampaň bola skôr na vedľajšej koľaji, tak ako u mnohých žánrovo podobne zameraných hier. EA DICE avšak potvrdili, že Battlefield 1 bude obsahovať aj klasickú kampaň. Bude však dostatočne kvalitná a nebude len akýmsi “prídavkom” navyše, ktorý má uspokojiť najväčších kritikov?

Battlefield 1 má obsahovať päť rôznych vojnových príbehov, pričom v každom z nich sa ocitneme na inom mieste za iných podmienok a zahráme si aj za viacerých vojakov. Prvá misia Friends in High Places nás zavedie do Európy a bude sa zaoberať konfliktom medzi nemeckými a britskými vojakmi. Tá druhá pomenovaná Nothing is Written nás zavedie na arabský poloostrov, kým tretia s názvom Through Mud and Blood sa zase bude odohrávať vo Francúzsku. Štvrtá misia Avanti Savoia bude situovaná do Álp, no a piata a zároveň posledná s názvom The Runner nám ukáže tzv. D-Day prvej svetovej vojny. Päť misií sa nezdá až tak veľa, avšak Battlefield nikdy nepatril medzi hry s dlhou kampaňou. Predovšetkým by sme radi verili, že v tomto prípade zvíťazí kvalita nad kvantitou.

Battlefield 1 vychádza 21. 10. 2016 na PC, PS4 a Xbox One.

Komentuj!