Register

A password will be e-mailed to you.

Možno ste si to kvôli bláznivému počasiu nevšimli, ale pomaly sa k nám dostala jeseň a s ňou po tradične menej nabitom lete začínajú veľké firmy vyťahovať esá z rukáva. Október je tu a v nasledujúcom článku sme sa snažili zhrnúť najzaujímavejšie hry, ktoré vychádzajú v tomto mesiaci. Veríme, že si v tomto výbere každý hráč nájde to svoje.

Mafia 3 (PC, Xbox One, PS4)

7. október

O Mafii sa popísalo strašne veľa a snáď nikomu ju netreba obšírne predstavovať. Jedna z najočakávanejších hier našich hájov je už za rohom a vlna negativity snáď konečne spadne. Časový posun do šesťdesiatych rokov nepotešil každého. Zlé jazyky z prvých trailerov poukazovali na prílišnú arkádovosť jazdného modelu. Pozdvihovali sa zo stoličiek nad tým, ako zlí američania ukradli zlatým českým ručičkám ich značku. Teda aspoň u susedov. My nechceme nad hrou mávnuť rukou tak skoro a je dobre, že už o niekoľko dní si budeme môcť vyskúšať a odhaliť, kde je pravda. Môže z toho nakoniec byť dobrá hra… Že?

WRC 6 (PC, Xbox One, PS4)

7. október

Svetový šampionát stále láka davy fanúšikov, a v poslednej dobe môžu byť s počtom rally hier celkom spokojný. Po veľmi podarenom DiRT Rally a skôr priemernom Sebastien Loeb Rally EVO k nám prichádza aj oficiálna hra WRC. Jej šiesty diel majú na svedomí autori z Kylotonn Racing Games, ktorí sériu prebrali od piateho dielu. Ten zaznamenal iba vlažný ohlas, takže sme zvedaví, či sa autori polepšia. Údajných 8 mesiacov zbierali pripomienky fanúšikov a chcú ich zohľadniť v nadchádzajúcom dieli. Nám zostáva len dúfať, že okrem toho zbierania sa aj poriadne zapotili pri počítačoch. Z traileru vidieť, že grafika zrejme nebude žiadna sláva a široké cesty tiež predznamenávajú, že sa hra zrejme zaradí k tým arkádovejším, čo nemusí byť nutne zle. Uvidíme, či sa za jeden rok dá spraviť progres správnym smerom.

Gears of War 4 (PC, Xbox One)

11. október

Jedna z najznámejších a najcennejších značiek Xboxu sa už zanedlho vráti s novým dielom, ktorý si okrem hráčov Xboxu užijú aj PC-čkári. Hra sa posúva o 25 rokov do budúcnosti, takže Marcusa Fenixa vystrieda jeho syn,  JD Fenix. Podľa slov autorov nás čaká temnejšia atmosféra než v predchádzajúcich dieloch. Z videí to zatiaľ vyzerá na starú dobrú hrateľnosť predchádzajúcich dielov, s aktívnym prebíjaním a cover systémom. Ak sa vám páčili staršie diely, zrejme nevkročíte vedľa. A generačná obmena by mohla zaujať aj hromadu nových fanúšikov, keďže sci-fi streľačiek z pohľadu tretej osoby nie je až tak veľa. Dĺžku kampane jeden z vývojárov odhadol na 9 hodín, tak dúfajme, že co-op a multiplayer ponúknu dostatok obsahu, aby hra držala aj po dohraní hlavného príbehu.

Shadow Warrior 2 (PC)

13. október

Lo Wang je späť a po pomerne vydarenom návrate klasiky z roku 2013 nám autori z Flying Wild Hog prinášajú pokračovanie. Očakávame, že vývojári budú stavať na základoch z prvého dielu, teda odľahčenej FPS akcii s katanou v ruke. Samozrejme vás v arénach budú často čakať hordy rôznych nepriateľov, takže ich porcovanie pôjde ľahšie aj za pomoci strelných zbraní. Hláškujúci Lo Wang zrejme autorom v prvom dieli nestačil, takže ako veľkú novinku ohlásili kooperatívny režim pre 4 hráčov. Trailer naše predpoklady na prvý pohľad potvrdzuje, takže sa nechajme prekvapiť. Mohlo by ísť o veľmi príjemné odreagovanie sa v zaujímavých prostrediach.

Battlefield 1 (PC, Xbox One, PS4)

18. október

Po otvorenej bete nového Battlefieldu sme natešený, ako celkový produkt dopadne. Zatiaľ môžeme skonštatovať, že beta nám okrem hrôz vojny ukázala aj pravú tvár EA DICE. Po mierne nevydarenom Battlefronte nám chcú dokázať, že sú majstri multiplayerovej akcie a že hra nás bude baviť aj dlho po vydaní. Zatiaľ k tomu majú nakročené veľmi dobre. Kulisy prvej svetovej vojny sľubujú zaujímavú obmenu prostredí a zbraní a my sa nevieme dočkať, kedy nastúpime do Zeppelinov, vlakov a zbytku vojenskej techniky a vyrútime sa v skupine na nepriateľov. Po 18. októbri snáď budeme môcť uvoľnene poznamenať, že pravý Battlefield je späť!

Sid Meier’s Civilization VI (PC)

21. október

Ďalším októbrovým hitom bude šiesty diel starej dobrej Civilizácie. Okrem iného prinesie dosť výraznú zmenu grafického kabátu a prikloní sa viac ku komiksovým farbám. Podľa požiadaviek to vyzerá, že si ju užije takmer každý fanúšik s aspoň trocha dobrým PC. Veríme, že aj napriek zmenám vo výstavbe a fungovaní miest na nás opäť zafunguje staré porekadlo “ešte jeden ťah a pôjdem spať”. Či to tak naozaj bude, sa presvedčíme až za dlhé tri týždne.

Titanfall 2 (PC, Xbox One, PS4)

28. október

Prvý diel zaznamenal pomerne dobrú odozvu u hráčov aj v recenziách, avšak pomerne rýchlo sa odobral na spánok, keďže hráčska základňa sa mesiace po vydaní rýchlo zmenšovala. Autori nám preto ukázali jeho vylepšenú verziu a ako sa mohlo očakávať, k solídnej multiplayerovej akcii pridali aj singleplayer, ktorý v prvom dieli niektorým hráčom chýbal. Navyše novo pridaný hák sľubuje ešte väčšiu mobilitu hráčov. Ostatní veľkí hráči by tak mohli dostať veľmi tvrdého konkurenta na poli online strieľačiek.

Samozrejme, hier vychádza oveľa viac, a vybrať iba niekoľko najväčších je stále väčší problém. Preto chceme niekoľko z nich spomenúť aspoň takto. Keď to zoberieme v časovej postupnosti, 4. októbra vychádza konzolová verzia podarenej multiplayerovej co-op akcie s dlhým názvom Warhammer: The End Times – Vermintide (Xbox One, PS4). Tá na PC zaznamenala úspech a preto si myslíme, že zaujme aj hráčov na ostatných platformách. Okrem nedávno vydaného NBA nám chce 2K 11. októbra naservírovať WWE 2K17 (Xbox One, PS4, 360, PS3). Trailer podľa nás nevyzerá príliš vábne, ale nechajme sa prekvapiť. 18. októbra dostaneme možnosť znova zažiť prvé dobrodružstvá Batmana od Rocksteady, Arkham Asylum a Arkham City, z minulej generácie. V remasteri nazvanom Batman: Return to Arkham (Xbox One, PS4) sú totiž tieto hry zahrnuté aj so všetkými vydanými DLC. Ak sa chcete pri hraní aj trocha hýbať, 25. október bude patriť party hre Just Dance 2017 (PC, Xbox One, PS4, Wii U, Xbox 360, PS3, Wii). Poslednú hru hádam ani netreba veľmi predstavovať, Skyrim totiž dobre pozná väčšina z nás. Ku koncu mesiaca, konkrétne 28. októbra,  vyjde remaster s názvom The Elder Scrolls V: Skyrim — Special Edition (Xbox One, PS4, PC). Na novú generáciu prinesie okrem miernych vylepšení vzhľadu aj módy pre konzolové verzie.

Komentuj!