Register

A password will be e-mailed to you.

Nedávno sa na battle.net fóre objavila nečakaná správa – jeden z popredných predstaviteľov Blizzardu, Chris Metzen, ohlásil koniec svojej hernej kariéry. Počas svojho dlhého, takmer dvadsaťtriročného pôsobenia vo firme Blizzard mal Chris Metzen možnosť pracovať na jej najznámejších značkách – Diable, Starcrafte a Warcrafte.

Metzen začal pracovať v Blizzarde už ako dvadsaťročný. K jeho prvej práci patrilo vytváranie artworkov a animácií pre hru Justice League Task Force. Potom už prispel aj k hre Warcraft: Orcs and Humans a o rok neskôr, v roku 1995, kedy uzrelo svetlo sveta pokračovanie Warcraft II: Tides of Darkness, sa začal podieľať aj na univerze dnes už veľmi dobre známeho sveta Warcraftu. V treťom dieli dokonca zastával funkciu kreatívneho riaditeľa a zostal ním aj v nasledujúcich rokoch. Taktiež vytvoril univerzum sveta Diablo a bol hlavný dizajnér prvého Starcraftu.

Počas rokov si okrem toho skúsil aj dabovanie postáv(Diablo) a objavil sa aj vo filme Warcraft: Prvý stret. Keďže ho odmalička bavilo čítať komiksy, neskôr ich aj sám tvoril. Napríklad vytvoril scenár komiksu s názvom Soldier: 76. Rovnomenná hlavná postava tohto komiksu sa objavila v ďalšej hre Blizzardu – Overwatch.

Vo svojom liste na rozlúčku zdôraznil, že skutočne odchádza do dôchodku. Neplánuje rozbiehať žiadny nový projekt, jednoducho si chce, podľa jeho slov, oddýchnuť a venovať sa rodine.

d805648

Komentuj!