Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Metal Gear Solid (vrátane prvých dvoch dielov pod názvom Metal Gear) patrí k najlepším hrám stealth žánru. Otec tejto série, Hideo Kojima sa vďaka týmto titulom stal slávnym a vybudoval si rešpekt v hernom biznise. Po dlhých rokoch strávených v Konami musel túto spoločnosť opustiť a prenechať svoje “dieťa” v rukách niekoho iného, nakoľko práva k Metal Gearu patria práve Konami. Fanúšikovia preto tŕpli a s napätím čakali, čo sa bude s ich milovanou sériou diať.

Odpoveď na ich otázku prišla počas tohtoročného Gamescomu v podobe titulu Metal Gear Survive. Pôjde o spin-off k zatiaľ poslednému regulárnemu dielu Metal Gear Solid V, ktorý pozostával z prológu Ground Zeroes a plnohodnotného titulu The Phantom Pain. Metal Gear Survive je zasadený práve za prológ Ground Zeroes, keďže jeho úvod sleduje (pozor spoiler, ak ste MGS V nehrali) zničenie základne Mother Base, k čomu došlo na konci prológu. Deštrukcia a výbuchy základne otvorili červie diery, ktoré niekoľko vojakov presunulo do akejsi alternatívnej dimenzie.

Fanúšikovia po zhliadnutí oznamovacieho traileru iba nechápavo krútili hlavou. Vyhlásenia, ako Konami pochovalo túto slávnu značky by ste našli na každom rohu, no na dennom poriadku boli aj silnejšie slová. Na druhuú stranu treba dať fanúšikom za pravdu, veď koho už len zaujíma kooperatívna Metal Gear hra, kde sú nepriateľmi akési zombie s kryštálmi miesto hláv. Japonská spoločnosť však fanúšikov ubezpečovala, že hrateľnosť bude v Metal Gear Survive na prvom mieste a vychádza z Metal Gear Solid V, takže obavy nie sú na mieste.

Práve v týchto dňoch sa koná výstava Tokio Game Show a Konami fanúšikom sľúbili, že v rámci tejto akcie ukážu vôbec prvé gameplay video. Sľuby sa majú plniť, pre Konami to platí dvojnásobne (musia si žehliť pošramotenú povesť čo to dá), a preto si môžete pozrieť takmer šestnásť minútové video, ktoré ukazuje Metal Gear Survive vôbec po prvý krát priamo v akcii. Ako fanúšika tejto série má síce tento počin vôbec neláka, no je dobré vedieť, že Konami iba neťahalo hráčov za nos a titul skutočne vychádza zo základov Metal Gear Solid V. Niekedy je to síce až moc okaté a hra miestami pôsobí ako re-skin MGS V, no aspoň fanúšikov podľa tohto videa nečaká ľadová sprcha, ako sériu Resident Evil v podobe katastrofy menom Umbrella Corps. Na finálne súdy je však priskoro, či sa Metal Gear Survive podarí zaujať a zaradiť sa kvalitou k ostatným hrám z tejto série sa dozvieme až v priebehu budúceho roku.

Komentuj!