Register

A password will be e-mailed to you.

Máme tu nový mesiac a hoci mnoho hráčov opäť zavíta do školských lavíc, prichádza i čas na výmenu titulov v ponuke PS Plus. A tento mesiac by mal byť jeden z tých, kedy sa nebude možno sťažovať na dostupné tituly, nakoľko tohto mesačná ponuka skutočne ponúka hry, ktoré stoja za to. Čo nás teda čaká?

PS4

Ako už je zvykom, ako prvé sa poďme pozrieť na ponuku pre PlayStation 4. Prvým titulom bude akčné RPG Lord of the Fallen, ktoré minimálne fanúšikovia “Souls” série poznajú. Hoci nejde o tak náročný titul ako Demon’s / Dark Souls, výzva to bez pochýb je a ak ste náhodou hru doteraz nevyskúšali, pôjde o výbornú príležitosť. V priemere si tento nemecko-poľský odnášal z recenzií známky okolo 70%, čo je na prvý pokus veľmi slušné hodnotenie.

Druhý titul je síce indie záležitosť, no nejde o nič menšie ako “legendu” menom Journey. Hoci ide pôvodne o titul určený pre PS3, hra vyšla opätovne minulý rok aj na PS4 s vylepšenou grafikou, takže kto náhodou PS3 nevlastnil, bude mať možnosť vyskúšať jednu z najlepších indie hier a hier na PS3 celkovo. Spojenie pôsobivého vizuálu s výbornou hudbou zafungovalo na jednotku, hodnotenia presahujúce 90 % hovoria samé za seba. Okrem majiteľov PS4 bude titul dostupný aj majiteľom PS3.

PS3

Okrem Journey si majitelia PS3 budú môcť obohatiť svoju knižnicu hier o akčnú adventúru Prince of Persia: The Forgotten Sands. Ide o štrtvú hru z tzv. “Sands” série a hoci si titul nezachoval úplne všetky kvality svojich predchodcov, stále išlo o kvalitnú a zábavnú hru. Hodnotenia sa pohybovali okolo 75%. Kto náhodou hru minul v čase vydania, tentokrát sa to oplatí napraviť.

Druhou hrou pre vlastníkov predošlej generácie PlayStationu je adventúra Datura. Hra vyšla v roku 2012 a medzi kritikmi si neviedla úplne najlepšie, väčšinou sa hodnotenia pohybovali mierne nad priemerom. Na titule bola chválená atmosféra, originalita a grafika, no krátkosť a samotný gameplay hre podrazil nohy. Za vyskúšanie však nič nedáte, najmä ak hra bude zadarmo.

PS VITA

Handheld PS VITA na tom tento mesiac tiež nebude zle, nakoľko jeho majitelia dostanú dobre hodnotené hry. Prvým je skákačka Badland, ktorá sa najskôr predstavila na mobilných zariadeniach, kde získala aj niekoľko ocenení. Hodnotenia kritikov sa pohybovali v priemere okolo 85% a ak ste s hrou nemali tú česť na mobilných zariadeniach, oplatí sa to zmeniť. Okrem majiteľov PS VITA si tento titul môžu do svojej knižnice hier pridať aj majitelia PS4 a PS3, skrátka nepríde nikto.

Druhou hrou a zároveň aj poslednou na tento mesiac je titul Amnesia: Memories. Presnejšie pomenovanie než hra je vizuálna novela, keďže v tomto prípade si užijete veľmi veľa textu. Napriek tomu si tento počin odnášal z recenzií hodnotenia okolo 70%. Ak ste priaznivcami podobných titulov určite Vás zaradenie do ponuky PS Plus, v opačnom prípade to asi nebude nič pre Vás. Za skúšku však nič nedáte. 😉

Nové hry prídu do ponuky PS Plus v utorok, 6. septembra. Na tento mesiac je to všetko, uvidíme čo si pre nás v SONY pripravia na október.

Komentuj!