Register

A password will be e-mailed to you.

Denuvo Anti-Tamper sa ukazuje ako mimoriadne účinné protipirátske opatrenie. Piráti však tento boj nevzdávajú a koncom minulého týždňa zaznamenali ďalší aspoň čiastočný úspech.

V úvode roku sa objavila správa, že skupina 3DM, ktorá povôdne ohlásila dočasný koniec na scéne, našla spôsob ako túto ochranu prelomiť. Odmietla však uviesť ako sa im to podarilo, čo vrhlo na ich vyhlásenie istú nedôveryhodnosť. Koncom júna sa zase objavila informácia, že sa niečo podobné podarilo ruským hackerom, ale taktiež to nebolo oficiálne potvrdené. Najnovšia informácia však potvrdená bola.

denuvo

Nešlo však o klasický crack, ale skôr o obídenie pravidiel, ktoré sa podarilo dosiahnuť aj vďaka existencii dema DOOMa na Steame. Steam však tento dočasný exploit opravil a minimálne u DOOMa to už nefunguje. Bez ohľadu na to sa však vďaka tomu v danom momente nepodarilo cracknúť iba spomínaný DOOM, ale aj ďalšie hry, ktoré zatiaľ boli dostupné iba z legálnych zdrojov. Neskôr, po odstránení problému s DOOMom sa “oficiálne” kompletne podarilo cracknúť Rise of the Tomb Raider, čo vyvolalo celkom slušný rozruch.

maxresdefault

Ide o malý úspech pre pirátsku scénu, keďže zďaleka neboli prelomené ochrany všetkých hier s Denuvo ochranou a tento recept na crack nebude fungovať na každom titule.  O výhre pirátov sa teda nedá hovoriť, ale o čiastkovom úspechu v podstate áno. Nezostáva nič iné než dúfať, že Denuvo čoskoro vytvorí novšiu verziu svojej ochrany, ktorá pirátom opäť klepne po prstoch.

Komentuj!