Register

A password will be e-mailed to you.

Od vydania druhej sezóny The Walking Dead, najpopulárnejšej adventúrnej série od Telltalle Games uplynulo už pomerne veľa času. Tento rok síce prišla miniséria The Walking Dead: Michonne, no veľa vody nenamútila. Fanúšikovia jednoducho chcú plnohodnotnú sériu v hlavnej úlohe s malou Clementine, ktorej cesta naposledy ani zďaleka nebola ukončená (ibaže by ju v nasledovnej scéne roztrhali zombie na malé kúsky).

Už tento rok by sa The Walking Dead malo vrátiť s treťou sériou, pričom prvá časť by mala vyjsť niekedy počas jesene. Viac informácií zatiaľ tvorcovia neposkytli, no snáď budú tentokrát vo vydávaní epizód dôslednejší, keďže druhá séria trpela najmä príliš veľkými časovými odstupmi medzi jednotlivými epizódami. Práve v týchto dňoch prebieha v San Diegu každoročný Comi-Con, kde as tvorcovia podelili o nové obrázky priamo z hry, zároveň ukázali aj “plagát”, ktorý sa k tretej sezóne vzťahuje.

WK 01Tvorca komiksu Robert Kirkman potvrdil, že tretia sezóna The Walking Dead bude mať omnoho viac spoločné s komiksom, než tomu bolo doposiaľ. V prvom rade sa dej bude odohrávať približne v rovnakej časovej rovine, ako aj súčasná dejová línia v komiksoch, no taktiež sa vraj má udiať viacero udalostí, ktoré budú priamo súvisieť s komiksom.

Po prvý krát budú k dispozícii dve hrateľné postavy, okrem Clementine by mala byť možnosť zahrať si za Javiera Garcíu, ktorý sa objavil už v teaser videu (nájdete ho v predošlom článku o hre), no je ho možné vidieť aj na nových obrázkov, ktoré autori počas Comic-Conu zverejnili zároveň so spomínaným plagátom. Tu ich máme:

WK 03

WK 02

WK 04

Ako si je možné povšimnúť z obrázkov, tretia séria bude využívať vylepšený grafický engine, ktorý by sa nám mal po prvý krát predstaviť už onedlho v BATMAN: The Telltalle Series. Grafický posun je zreteľný už na prvý pohľad, no my dúfame, že zmien / noviniek bude viacero, ocenil by ich asi každý jeden priaznivec série (prípadne celkovo hier od Telltalle Games).

Hra vyjde po vzore ďalších hier od Telltalle na všetky možné platformy, takže o pokračovanie príbehu malej Clementine nepríde nikto. Tešíte sa, alebo ste už nad touto sériou zlomili palicu?

Komentuj!