Register

A password will be e-mailed to you.

Francúzsky gigant Ubisoft nechal svoju tlačovú konferenciu moderovať Aishu Tyler, ostatne to je už takým zaužívaným zvykom. Po výbornej tlačovke Microsoftu mal však Ubisoft neľahkú úlohu, no a dopadlo to všelijako. Síce zaujímavý obsah, no prevedenie nebolo úplne ideálne. Poďme sa však pozrieť na ukázané hry, o tie ide predovšetkým.

Úvod tlačovej konferencie patril predstaveniu Just Dance 2017. Klasický trailer by bol pravdepodobne príliš nudný, a preto Ubisoft začal svoju tlačovku vcelku bizarným číslom, no aspoň za sprievodu dobrej hudby.

K samotnej hre nebolo príliš čo hovoriť, predsa len ide o tancovanie, ktoré je viac – menej každý rok rovnaké, iba sa mení tracklist. Hra vyjde v októbri pre PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Wii a budúci rok aj pre pripravované Nintendo NX.

Omnoho zaujímavejší bol titul číslo dva – Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Hra najskôr obdržala trailer, no následne bola prezentovaná pomerne dlhou gameplay ukážkou.

V gameplay prezentácii je ukázaná kooperácia, stealth postup, samozrejme aj akcia a všetko vyústi do adrenalínovej naháňačky. Iba na Vás bude, ako sa dopracujete k cieľu, možností má byť dostatok. Do vydania zostáva ešte dosť času, keďže hra vyjde 17. marca 2017. Ak máte záujem zistiť o hre viac, zamierte na tento odkaz.

Dlhoočakávané pokračovanie výborného South Park: The Stick of Truth nazvané South Park: The Fractured but Whole samozrejme nemohlo chýbať. Tentokrát sa zápletka bude točiť okolo superhrdinov, čo dokazuje aj trailer, pričom si každý hráč v úvode vytvorí svojho vlastného hrdinu aj so schopnosťami, ktoré bude možné následne využívať. Chýbať nebude typický South Park humor, no zmenou oproti predošlej hre bude prepracovaný bojový systém, ktorý bol asi najkritizovanejšou vecou na prvej časti. Novinkou bude pridanie pozícií, čo počas súboja umožní pohyb po “bojisku”, taktiež pribudla možnosť krytia. Hra vyjde 6. decembra na PC, PS4 a Xbox One, navyše ak si hru predobjednáte, obdržíte zadarmo South Park: The Stick of Truth (podľa všetkého platí táto akcia iba pre konzolové verzie).

Po South Parku prišiel na rad hit menom Tom Clancy’s The Division. Autori opäť spomenuli príchod expanzie Underground, a to 28. júna pre PC a Xbox One, hráči na PlayStation 4 budú musieť počkať do 4. augusta. V podzemí budú k dispozícii náhodne generované kanalizácie, tunely a metro. S vydaním expanzie Underground budú pre členov UbiClub pri príležitosti 30. narodenín Ubisoftu k dispozícii outfity s tematikou hier Ghost Recon Wildlands, Splinter Cell a Rainbow Six: Siege. Oznámená bola aj druhá platená expanzia s názvom Survival, ktorá do hry prinesie snehové víchrice, takže bude boj o život o niečo ťažší. Expanzia má vyjsť čoskoro, no presný dátum zverejnený nebol. Platí však, že na PC a Xbox One bude expanzia opäť dostupná skôr ako pre PlayStation 4.

Následne začal blok venovaný VR. Prvou prezentovanou hrou bol Eagle Flight, ktorý bol odprezentovaný gameplayom.

Pôjde o kompetitívnu záležitosť, kde proti sebe budú bojovať dva tímy. Prevtelíme sa do orlov bojujúcich o korisť z hniezda, čiže niečo na štýl módu Capture the Flag. Preletíme sa ponad, respektíve cez Paríž. Viac toho o hre povedané nebolo, no z ukážky circa vieme, čo od tohto projektu očakávať.

Ďalším titulom pre VR bol Star Trek: Bridge Crew. Titul bol prezentovaný nasledovnou ukážkou, v ktorej nechýbajú herci z filmov / seriálov, ako napríklad Karl Urban či Levar Burton. Hráči budú z kapitánskeho mostíku musieť ovládať loď USS Aegis. Hrať bude možné v kooperácii s ďalšími troma hráčmi, no ak radšej preferujete hrať osamote, nie je problém, zvyšnú posádku bude ovládať umelá inteligencia. Titul vyjde na jeseň pre Oculus Rift, HTC Vive a PlayStation VR.

Po VR hrách prišiel na rad očakávaný titul For Honor, ktorý sa uviedol nasledovným atmosférickým trailerom.

V alternatívnej histórii došlo ku katastrofe, ktorá zmenila našu planétu na bojisko, kde proti sebe bojujú tri odlišné “frakcie”. Rytierom, samurajom a Vikingom ide o získanie územia a zdrojov nevyhnutných pre prežitie. Titul bude obsahovať plnohodnotnú príbehovú kampaň, ktorú pôjde hrať sólo, s ďalšími hráčmi v split-screene či online.

Nasledovala ukážka samotného gameplayu, voľba v tomto prípade padla na Vikinga. Ak náhodou nemáte na budúcoročný Valentín program, môžete stráviť “romantické” chvíle v spoločnosti For Honor, keďže práve 14. februára 2017 hra vyjde pre PC, PS4 a Xbox One. Kto má záujem, môže sa registrovať na oficiálnej stránke hry a získať tak šancu vyskúšať si hru počas alpha a beta testu.

Minulý rok vyšla podarená skákačka Grow Home, kde sme sa po prvý krát zoznámili s robotom menom B.U.D. (Botanical Utility Droid). Na tohtoročnej E3 sa úspešný titul dočkal ohlásenia pokračovania s názvom Grow Up. Tentokrát bude k dispozícii open-world prostredie, no inak by mala byť hra podobná svojmu predchodcovi (samozrejme dôjde na vylepšenia, ale jadro zostáva rovnaké). Hra dorazí už čoskoro, a to v auguste pre PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Pred E3 sa šepkalo o pokračovaní Far Cry: Blood Dragon a niečoho podobného sme sa aj dočkali. Nie, Blood Dragon 2 sa nekonal, miesto toho došlo o hláseniu Trials of the Blood Dragon. Kto pozná akrobatické závodenie na motorkách menom Trials a taktiež aj Far Cry: Blood Dragon, tak bude v tejto hre ako doma, keďže ide o spojenie týchto dvoch značiek do jednej. Z Trials tu máme akrobaciu na motorkách a z Blood Dragon zase neopakovateľnú štylizáciu. Titul už je dostupný pre PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Keďže tento rok žiaden veľký diel Assassin’s Creed nevyjde, Ubisoft na svojej tlačovke spomenul aspoň film. Na pódiu sa ukázal producent Frank Marshall, ktorý chvíľu rozprával čo ho k projektu priviedlo a neskôr bolo pustené Behind the Scenes video, na ktoré sa môžete pozrieť nižšie.

Po menšej filmovej odbočke sa k slovu dostali WATCH_DOGS 2, ktoré síce Ubisoft pomerne obsiahle prezentoval ešte pred E3, no počas tlačovku nemohol tento titul chýbať. Opäť sme tu mali obsiahlu gameplay ukážku, ktorá predviedla akciu, využívanie drona, potulky mestom a samozrejme hackovanie, keďže tentokrát vraj pôjde hacknúť všetko. Viac informácii nájdete v našich článkoch, stačí zamieriť na tento odkaz.

Po gameplay ukážke prišiel na pódium Yves Guillemot (CEO Ubisoftu), ktorý zo sebou priniesol zopár konštatovaní o úspechu prvej časti a povedal, že rovnako ako v prípade prvého dielu, i tentokrát bude Ubisoft pokračovať v partnerstve zo SONY. V zápätí ho na pódium nasledoval Jim Ryan zo SONY, ktorý potvrdil Guillemotové slová a dodal, že spoločne podpísali dohodu o sfilmovaní tejto značky. Zameriavať sa budeme na Aidena Pearcea, ktorý bol hlavným hrdinom prvého dielu WATCH_DOGS. Súčasťou spomínanej spolupráce Ubisoftu a SONY bude skoršie vydanie rozšírení pre WATCH_DOGS 2 na PlayStation 4 (rovnako, ako má Microsoft zabezpečené skoršie vydávanie rozšírení pre The Division).

Po skončení traileru na WATCH_DOGS 2 sa Yves Guillemot vrátil na pódium aby predstavil novú IP od Ubisoftu, ktorá sa bude volať Steep.

Titul pravdepodobne potešil najmä milovníkov adrenalínu. Pôjde o spracovanie extrémnych športov ako lyžovanie a snowboardovanie cez skalnaté hory, no nebude chýbať ani plachtenie s wingsuitom či paragliding. Ako herné prostredie si tvorcovia zvolili Alpy, no po vydaní by malo prísť aj rozšírenie s horami inšpirovanými Aljaškou. Na hernej mape bude množstvo “drop zones”, odkiaľ bude možné závody odštartovať. Titul sa zameria na multiplayer, sociálne prvky, výzvy či zdieľanie replayov, ktoré bude možné upravovať (rôzne uhly kamery, prípadne rýchlosť). Ak máte záujem, zamierte na oficiálnu stránku a skúste šťastie pri registrovaní sa do beta testu. Titul vyjde v decembri pre PC, PS4 a Xbox One.

Komentuj!