Register

A password will be e-mailed to you.

Prvou tlačovou správou spájanou s E3 bola EA Play. Túto prezentáciu úplne nemožno zaradiť do programu E3, ale keďže prebehla tesne pre začiatkom skutočných E3 tlačových konferencií, nemožno ju opomenúť. Čo nám EA predviedli si zhrnieme nižšie.

Vďaka “šikovnosti” EA (rozumej chybe) sa skúšobný záznam z predstavenia Titanfall 2 dostal predčasne na internet. Rozumnejšie bolo teda priznať farbu a upokojiť nedočkavcov, preto bol trailer na singleplayer kampaň vypustený ešte samotnou pred tlačovkou.

Tlačová konferencia začala po 22:00 hodine nášho času a ako prvý sa na rad dostal práve Titanfall 2, u ktorého skutočne nebolo na čo čakať. V EA si však multiplayerový trailer nechali odložený práve pre túto prezentáciu, takže čím iným odštartovať šou, než práve touto upútavkou. Potvrdenia sa dočkala singleplayerová kampaň, ktorá nebude iba piate koleso u voza, ale plnohodnotná súčasť k multiplayeru, Hrať pôjde úplne offline a hlavným cieľom bude sprostredkovať hráčom aké môže byť puto medzi človekom a strojom. Hlavným hrdinom bude Jack Cooper, vojak domobrany s túžbou stať sa elitným pilotom. Ocitnete sa spolu hlboko v Pohraničí, uväznený za nepriateľskými líniami IMC, kde budete musieť uzavrieť nezvyčajné spojenectvo s ostrieľaným titánom triedy Vanguard aby ste mohli splniť misiu, ktorú ste nikdy nemali podstúpiť.

Multiplayerová časť bude evolúciou prvej časti. Veľkého rozvoja sa dočkajú jedinečné mechaniky pilotov a titánov. K dispozícii bude šesť nových titánov vybavených smrtiacimi technológiami, bohatší systém úprav, rozšírené schopnosti nových pilotov a samozrejme nové mapy. Teda presne to, čo hráči požadovali. Ako vyzerá multiplayer v akcii Vám predvedie nasledovný trailer. Titanfall 2 vychádza 28. októbra pre PC, PS4 a XBOX One.

Druhou hrou v poradí bol Madden NFL 17. Veľká pozornosť hre venovaná nebola, dostali sme nový trailer a zopár informácií hovoriacich o tom, že dostaneme najvybalansovanejší gameplay doposiaľ, prepracovaný franchise mód a nový tím komentátorov. Reč padla aj o eSports a Maddene, no myslíme si, že nie je nutné vypisovať podrobnosti, v našich končinách nejde o preferovaný šport. Trailer si každopádne vychutnajte, hra vyzerá dobre a ak ste fanúšikmi amerického futbalu, máte sa zrejme na čo tešiť.

Po Madden NFL 17 prišiel na rad jeden z najočakávanejších titulov z portfólia EA, a to Mass Effect s podtitulom Andromeda. Dostali sme nový trailer a samozrejme aj nejaké tie informácie, avšak fanúšikovia predsa len očakávali viac. Novinkou je, že Mass Effect Andromeda pobeží na Frostbite engine tretej generácie a vystrieda tak Unreal engine, ktorý bol používaný v trilógii. V hre budeme preskúmavať odlišnú galaxiu ako v predošlých častiach a hľadať nový domov pre ľudstvo. Autori sľubujú výborný príbeh, zábavnú hrateľnosť, úplne nové postavy a doposiaľ najväčšiu voľnosť v sérii. Žiaden konkrétny a ani približný dátum vydania poskytnutý nebol, na ten si ešte budeme musieť počkať.

Po Mass Effecte sa konferencia opäť vrátila k športovému titulu. Áno, ďalšou hrou v poradí bola FIFA 17. V úvode prezentácie sa pozornosť upriamila na Alexa Huntera, ktorý sa stane hlavným protagonistom príbehového režimu. Prišiel na pódium, povedal svoj príbeh, spustil sa trailer “The Journey”, ktorý unikol podobne, ako trailer Titanfallu 2, čiže diváci v publiku museli čakať, či uvidia aj niečo nové.

Po skončení traileru došla rada na ďalšiu várku informácií. Reč padla na zmenu engineu, Ignite engine je totiž preč, tentokrát hra pobeží na engine Frostbite, ktorý by mal umožniť autorom priniesť ešte lepšiu futbalovú hru. Vylepšenia sa okrem vizuálnej stránky majú dočkať aj herné mechanizmy, no na posúdenie je zatiaľ skoro. Prepracovania sa podľa slov z konferencie dočkali štandardné situácie, fyzický kontakt hráčov, pribudnú nové techniky útočenia a samozrejme bude vylepšená aj umelá inteligencia ostatných hráčov. Neskôr sa na pódiu objavil José Mourinho, keďže padla reč na to, že aj tréneri sú dôležitou súčasťou futbalu a vo Fife 17 to nebude inak.

Po Fife prišiel na rad nový program nazvaný EA Originals, skrz ktorý bude spoločnosť EA podporovať menšie štúdiá vo vytváraní hier. Minulý rok EA na svojej tlačovke predstavil Unravel a vďaka jeho úspechu sa rozhodli založiť spomínaný program. EA vývojárom pomôže ako po technickej, tak i finančnej stránke. Dokonca financie, ktoré daná hra zarobí EA odovzdá jej tvorcom, v tomto prípade nejde EA o finančný profit. Zároveň bolo oznámené, že program už je funkčný a priniesol prvé ovocie v podobe titulu s názvom Fe. Pôjde o skákačku s unikátnym vizuálom, kde bude dôležité splynúť s prírodou. Dočkali sme sa aj prvého gameplay traileru, takže si Fe môžete pozrieť v akcii.

EA už nejaký ten piatok spravuje hry s tematikou STAR WARS, takže na konferencii nemohol tento fenomén chýbať. Horšie to je s konkrétnymi informáciami, keďže sme sa viac – menej nič nové nedozvedeli. Vieme, že STAR WARS Battlefront dostane nové DLC, taktiež príde VR titul s názvom STAR WARS Battlefront X-Wing VR Mission a nechýbala ani Amy Hennig (pracovala napr. na tituloch ako Uncharted, Legacy of Kain, Jak & Daxter), ktorá po prvý krát ukázala v akcii nový STAR WARS titul, ktorý pripravuje v štúdiu Visceral Games, kam prišla v roku 2104 po odchode z Naughty Dogu. Bohužiaľ sme videli iba pár sekúnd a concept art, no vzhľadom na rok vydania (2018) sa nemožno veľmi čudovať. Niečo chystá aj štúdio Respawn Entertainment, no o tejto hre môžme zatiaľ iba snívať, ostatne sa o tom môžete presvedčiť vďaka videu z tlačovky.

Hovorieva sa, že to najlepšie prichádza na koniec. Či to platilo aj u EA Play necháme na Vás, no v závere sa k slovu dostal Battlefield 1. Počas prezentácie bolo zdôraznené, že najskôr sa DICE a EA nápad s WW I nepozdával, no postupom času prišli na to, že môže ísť o skvelú príležitosť, čo im potvrdila aj odozva od samotných hráčov. Dočkali sme sa nového traileru a informácie, že nás v priebehu leta čaká beta test, no jeho termín sa dozvieme až neskôr.

Po skončení tlačovej konferencie ešte nasledoval prvý multiplayerový zápas v Battlefield 1, v ktorom sa proti sebe postavili dva tímy v počte po 32 hráčov. Medzi 64 účastníkmi boli hviezdy ako Snoop Dogg, The Game, Terry Crews, Zac Efron, Lupe Fiasco, Jamie Foxx, Wiz Khalifa a ďalší. Ako ich vojnové zápolenie vyzeralo sa môžete pozrieť v nasledovnom videu. Úvod patrí predstavovaniu celebrít, takže pokojne pretočte na čas circa 20:40, kedy boj začal.

Komentuj!