Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Dead Rising je u hráčov populárna najmä pre jej šialený koncept, ktorý ale funguje dobre. Hlavným cieľom je prežiť v zombie invázii a popri tom si vďaka craftingu zostrojiť rôzne strelené zbrane. V tomto smere vynikal najmä tretí diel, ktorý bol launchovým titulom pre XBOX One.

V poslednej dobe sa začali na internete množiť špekulácie o príchode Dead Rising 4, ktorý by sme v plnej kráse mali uvidieť na keynote Microsoftu počas E3. Zatiaľ nikto nič oficiálne nepotvrdil, no to ani nemusel. Vďaka najnovšiemu úniku tu máme v podstate potvrdenie, že je hra vo vývoji a skutočne jej nič nebráni v tom, aby sa budúci týždeň pokúsila zaujať čo najviac fanúšikov XBOX One a PC.

o_04103a15

Áno, i tentokrát je podľa informácií vydanie naplánované iba pre konzolu od Microsoftu, majitelia PS4 sa pravdepodobne opäť nedočkajú (druhý diel však vyšiel aj pre PlayStation). Tretí diel dodatočne dorazil aj pre PC, čo sa asi stane aj v prípade Dead Rising 4, avšak tentokrát by mal titul vyjsť súčasne na oboch platformách. Pre niektorých však bude horšie počuť, že hra by mala byť dostupná iba cez Microsoft Store, takže žiaden Steam a pod. V tomto ohľade ide o informácie, ktoré sú nejasné, takže ich berte s rezervou, možností je viacero (úplná exkluzivita, časová exkluzivita, žiadna exkluzivita).

o_a01980e7

Podstatnejšia a zaujímavejšia informácia sa spája so samotnou hrou. Ak je únik pravdivý, štvrtý diel by mal byť prerábkou toho prvého, čo by znamenalo návrat do obchodného centra situovaného vo fiktívnom meste Willamette. Pravdivosť tejto informácie je podporená prvým obrázkom z článku, na ktorom sa nachádza Frank West, hlavný hrdina práve prvého dielu. Insider NeoGafu zvaný ekim tieto dohady podporil svoji tweetom, kde potvrdzuje, že Dead Rising 4 je remake prvého dielu, ibaže sa bude odohrávať počas Vianoc a navyše prinesie kooperáciu pre 4 hráčov (ďalšie hrateľné postavy majú byť Nick, Chuck a Annie). Okrem obchodného centra by sme sa mali pozrieť aj do exteriéru, konkrétne pôjde o okolie daného centra.

Okrem tejto informácie ekim na svojom Twitter účte píše, že hra je zatiaľ plánovaná iba pre XBOX One a Windows 10, no nevyučuje možnosť, že medzi Microsoftom a Capcomom došlo k dohode podobnej ako u Rise of the Tomb Raider, kde si Microsoft u Square Enix zabezpečil iba časovú exkluzivitu.

Jason Schreier zo serveru Kotaku zase na svojom Twitter účte žartoval, že hlavnou témou keynote Microsoftu bude smrť. Dôležitejšie však je, že okrem Dead Rising 4 potvrdil aj príchod ďalšej zombie hry, a to State of Decay 2.

Tohtoročná E3 bude veľmi zaujímavá, čo poviete?

Zdroj: ThisGenGaming


UPDATE

Na internet unikli prvé screenshoty v slušnej kvalite:

o_0361cafc o_f4b0c879 o_1814c3bd

Komentuj!