Register

A password will be e-mailed to you.

Iba včera sme Vás informovali o zrušení hororu Allison Road, ktorý vzbudzoval vo fanúšikoch nádej na kvalitný strašidelný zážitok. Horor P.A.M.E.L.A. síce nebude vsádzať na podobnú atmosféru, no i napriek tomu nevyzerá vôbec zle.

V hre s názvom P.A.M.E.L.A. od NVYVE Studios sa zhostíme úlohy prebudeného spáča, ktorý bude musieť preskúmavať Eden, utopické a spustošené mesto (pôjde o open-world), ktoré postihla strašná choroba. Znie to síce ako klišé, no obrázky a video z hry Vás určite presvedčia, že i napriek tomu má zatiaľ titul neopakovateľnú atmosféru a prostredie, ktoré bude radosť (ak sa nič nepokazí) skúmať. K dispozícii bude niekoľko hi-tech zbraní (hurá, žiaden walking simulátor) a zaujímavé UI, ktoré Vám budú pomáhať prežiť vo svete, ktorý nie je tak prívetivý a pohľadný, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

PAMELA-Oasis

Titul poháňa engine Unity, ktorý dokáže vykúzliť čoraz krajšie a krajšie prostredia či scenérie. K tomu si treba pripočítať zaujímavý sci-fi nádych a razom tu máme nového kandidáta, ktorého sa oplatí sledovať. V nasledovnej ukážke si pozrite začiatok hry, v ktorom sa hlavný hrdina prebúdza a zisťuje, že sa udialo čosi zlé. Dôjde i na kontakt s nepriateľmi, ale nebudeme prezrádzať, je to škoda, radšej sa presvedčte na vlastné oči.

PAMELA, po ktorej je celý titul pomenovaný predstavuje umelú inteligenciu kedysi plniacu úlohu dozorcu. Po páde civilizácie bude PAMELA Vašim pomocníkom v boji proti občanom Edenu. Spoločnými silami budete musieť odhaliť tragické udalosti, ktoré viedli k pádu celej civilizácie. Obyvatelia, ktorí prežili Vás budú považovať za hrozbu, nakoľko kvôli spomínanej znetvorujúcej chorobe ich myseľ ovláda neznesiteľná bolesť a utrpenie.

PAMELA-Exc-Seeker

K tomu všetkému sa počas priechodu stretneme s niekoľkými frakciami, bezpečnostnými droidami, robotickými opatrovníkmi a nebudú chýbať ani nejaké tie prekvapenia ukryté v hlbinách Edenu.  Každá frakcia sa k Vám bude správať odlišne a bude reagovať na správanie hráča, takže bude záležať iba na Vás, či si získate spojencov, alebo vytvoríte nepriateľov. Význam bude mať každé jedno Vaše rozhodnutie, čo by mohlo prispieť k znovuhrateľnosti, no uvidíme ako sa tvorcom podarí všetko implementovať do výsledného produktu.

Keďže mesto nie je v najlepšej kondícii, na Vás bude rozumne využívať zostávajúce rezervy energie, aby ste zabránili nebezpečenstvu a neuviedli celé mesto do tmy. Prítomnosť RPG prvkov umožní vylepšovanie Vašej zbroje, vytvoriť si bezpečné útočisko v boji proti znetvoreným obyvateľom, no vylepšiť si budete môcť aj svoje telo za pomoci rôznych bio-vylepšení, ktoré Vám síce dajú výhodu v boji, no otázne je, za akú cenu (možno budete musieť pre získanie zabíjať nevinných)? Ako už bolo povedané, Vaše správanie a rozhodnutia by mali mať veľký význam. Na záver ešte menšia galéria, ktorá rozhodne stojí za to.

Titul P.A.M.E.L.A. by sa mal na Steame sprístupniť už túto jeseň a my sme veľmi zvedaví, ako tento zaujímavý počin dopadne. Nakročené má k úspechu, niektoré zahraničné média titul prirovnávajú k hrám ako Deus Ex a BioShock, čo znie skutočne dobre. V pláne je zatiaľ iba PC verzia, no či to tak aj zostane ukáže čas.

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky