Register

A password will be e-mailed to you.

Máj je za nami a priniesol vskutku zaujímavé hry, ako napríklad nový DOOM, rozšírenie O víne a krvi pre tretieho Witchera / Zaklínača, či záverečný diel série Uncharted, na ktorý sme sa bližšie pozreli aj v recenzii. Kvalitných hier bolo síce viac, no teraz sa poďme pozrieť na to, čo prinesie aktuálny mesiac.

Je pravda, že tento mesiac nás toľko AAA hier nečaká, pomaly sa začína uhorková sezóna, no tituly, ktoré sme do nášho výberu by mali / mohli stáť za pozornosť.

Dangerous Golf (PC, PS4, XBOX One)

3. jún

Na úvod tu máme menší titul od štúdia Three Fields Entertainment, ktoré pod týmto menom asi nebude poznať nik, keďže práve Dangerous Golf je ich debutom. Ak sa však povie Criterion Games, určite spozornie nejeden fanúšik závodných hier, keďže práve toto štúdio stojí za vynikajúcou sériou Burnout. Mnoho ľudí Criterion Games opustilo po odkúpení spoločnosti gigantom menom EA. Časť z nich si založila už spomínané štúdio, ktoré už zajtra, t. j. 3. júna vydajú prostredníctvom digitálnej distribúcie svoju prvotinu. Samotný názov naznačuje, že nepôjde o štandardný golf, no ak sa chcete trochu odreagovať a poničiť všetko možné, možno ste práve narazili na ideálneho kandidáta. Ak sa chcete dozvedieť viac, odkážem Vás na náš starší článok, v ktorom sme titul predstavovali.

The Solus Project (PC, XBOX One)

7. jún

Tento zaujímavý počin vznikol v česko – švédskej koprodukcii a momentálne je hra dostupná v Early Access prístupe. Ide o first person titul zameraný na prieskum prostredia a samozrejme nebude chýbať ani survival prvok, keďže sa hra odohráva na záhadnej a zdanlivo neobývanej mimozemskej planéte. Naša planéta by to už mala mať za sebou, a preto je potrebné nájsť pre ľudstvo nový domov. Vy budete poslednou nádejou, ktorú ľudia majú… Určite si pozrite nasledovný trailer, ktorý je vcelku vtipne spracovaný, aspoň teda jeho úvodná časť.

Hráči na PC sa môžu tešiť na CZ titulky, no verzia pre XBOX One ich pravdepodobne obsahovať nebude a zároveň by mala vyjsť neskôr.

Mirror’s Edge Catalyst (PC, PS4, XBOX One)

9. jún

Hlavným ťahákom tohto mesiaca je dozaista nový Mirror’s Edge, ktorý sa bude snažiť opätovne prerozprávať príbeh Faith Connorsovej. Prvý titul vyšiel už pomerne dávno a ukázal, že predvedený nápad má veľký potenciál, no bude to chcieť niečo viac. Štúdio DICE tentokrát prináša otvorené prostredie, ktoré by malo zabezpečiť niekoľko desiatok hodín zábavy v porovnaní s krátkou hernou dobou originálu. Uvidíme, či reboot zaujme viac hráčov, ako tomu bolo pri pôvodnej hre a či sa podarí rozptýliť rozporuplné názory hráčom, ktoré po sebe zanechala nedávna beta.

Ak ste predplatiteľmi služby EA, respektíve Origin Access, hra by Vám mala byť prístupná už dnes, a to na dobu šesť hodín, zvyšok hráčov bude musieť počkať do budúceho týždňa.

Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter (PC, PS4, XBOX One)

10. jún

Fanúšikovia príbehov slávneho detektíva sa tento mesiac dočkajú ďalších prípadov, ktoré bude potrebné vyriešiť. Tešiť sa môžete na dobový Londýn, snáď kvalitný príbeh, hádanky a následné dedukcie, ktoré by mali ovplyvňovať ďalší postup v hre. Ak autori nepoľavia v kvalite nastolenej predošlou hrou, mali by sme opäť dostať výborný počin, no zatiaľ nebudeme predbiehať.

Hráčom na PC pomôžu pri riešení prípadov CZ titulky, konzolové verzie však už podobné šťastie nemajú, takže tam bude potrebné oprášiť angličtinu.

LEGO Star Wars: The Force Awakens (PC, PS4, PS3, PS VITA, XBOX One, XBOX 360, Nintendo Wii U, Nintendo 3DS)

28. jún

LEGO hry od TT Games sú vydávané pravidelne, veď iba nedávno sme tu mali LEGO Marvel’s Avengers. V závere mesiaca sa dočkáme ďalšieho titulu, tentokrát však pôjde o hru inšpirovanú najnovším filmom zo sveta Star Wars. Nemusíte sa báť, že pôjde iba o kópiu filmu v hranatejšom prevedení,  autori sľubujú rozšíriť príbeh aj o obdobie medzi filmami Return of the Jedi a The Force Awakens. Titul by mal priniesť nové herné mechanizmy, ktoré sme zatiaľ v hrách LEGO nemali tú možnosť vidieť, no či je to pravda sa dozvieme až po vydaní. Kto má rád LEGO hry, určite si užije aj LEGO Star Wars: The Force Awakens, o tom nepochybujeme.

The Technomancer (PC, PS4, XBOX One)

28. jún

Štúdio Spider, ktoré v minulosti vytvorilo napríklad Bound by Flame, Of Orcs and Men či Mars: War Logs, prinesie koncom mesiaca svoj nový titul, ktorý zdieľa rovnaký herný vesmír, ako posledná menovaná hra z portfólia tohto štúdia. Pôjde o sci-fi akčné RPG odohrávajúce sa na Marse, konkrétne 200 rokov po kolonizácii tejto planéty ľuďmi.

V hlavnej úlohe sa predstaví zelenáč Zachariah, ktorý sa postupne stane “veľkým” technomancerom, teda ak mu s tým pomôžete. V hre bude dostupných niekoľko spôsobov boja, ktoré sa budú odvíjať od toho, do akého stromu schopností bude hráč investovať svoje skúsenosti.

Titulov, ktoré tento mesiac vychádzajú je omnoho viac, no snažili sme sa vybrať tie najzaujímavejšie. Určite však stojí za to spomenúť, že 3. júna vychádza okrem Dangerous Golf aj Hard Reset Redux (PC, PS4, XBOX One), vylepšená verzia FPS z roku 2011 a bojovka One Piece: Burning Blood (PC, PS4, PS VITA, XBOX One), ktorú si užijú najmä milovníci a znalci mangy či anime. V prípade, ak túžite po bojovkách, 10. júna tu bude možnosť číslo 2 v podobe titulu Guilty Gear Xrd -Revelator- (PS4, PS3), ktorý je najnovším prírastkom v tejto dlhoročnej a kvalitnej sérii. Ani fanúšikovia hororov neprídu skrátka, potešiť by ich mohol Dead by Daylight (PC) vychádzajúci 14. júna. Ako posledný spomenieme titul Umbrella Corps (PS, PS4), multiplayerový spin-off série Resident Evil, i keď to zatiaľ vyzerá na kvalitný prepadák, ale múdrejší budeme až po vydaní, ktoré je stanovené na 21. júna.

Na tento mesiac je to pravdepodobne všetko, no ak Vám niektorá hra v zozname chýba, určite ju môžete pripomenúť v diskusii, možno ďalším hráčom dáte dobrý tip na zaujímavú hru.

Komentuj!