Register

A password will be e-mailed to you.

Hororové hry sa tešia mimoriadnej obľube, i keď skutočne kvalitných či inovatívnych kúskov nevyšlo v poslednej dobe až tak mnoho. V priebehu uplynulého víkendu bol oznámený horor Agony, ktorý sa aspoň na pohľad snaží ísť mierne odlišnou cestou, než jeho žánrový kolegovia.

Madmind Studio svetu predstavili horor Agony, ktorý z nižšie priloženej ukážky vôbec nevyzerá márne. Ak rozmýšľate, čo ste si od tohto štúdia mohli doposiaľ zahrať, tak vedzte, že nič. Ide totiž o novozaložené štúdio, ktoré vzniklo iba tento rok. Netreba sa však ihneď obávať, navzdory faktu, že ide o mladé štúdio, jeho členovia sú už ostrieľanými profesionálmi herného priemyslu. V súčasnosti tento tím tvorí deväť ľudí, ktorí v minulosti pracovali na hrách ako Tom Clancy’s The Division, The Witcher III, Sniper: Ghost Warrior 2, Enemy Front atď..

Dosť ale o štúdiu, poďme na samotný titul Agony. Malo by ísť o survival horor, v ktorom sa na úplnom začiatku ocitneme v úlohe týranej duše, ktorá si nepamätá nič zo svojej minulosti. Aké originálne, však? O niečo lepšie a zaujímavejšie znie prostredie, v ktorom sa bude celé “dobrodružstvo” odohrávať, keďže pôjde o samotné peklo. Žiadne temné, či krvou zaliate prostredie pripomínajúce peklo, ale peklo samotné. To už znie o poznanie lepšie, keďže v mnohých hororoch sa o pekle iba rozpráva, no tu sa v ňom skutočne ocitneme. Vašou hlavnou úlohou, prípadne cieľom bude samozrejme nájsť cestu von.

Aby ste sa celú dobu nepohybovali ako duša, budeme môcť vďaka schopnostiam hlavnej “postavy” ovládať ľudí uväznených v pekle, no taktiež slabších démonov. Ako to už býva, cesta z pekla nebude jednoduchá a v samotnom závere sa stretneme aj so samotnou vládkyňou pekla. Viac informácií o tomto zatiaľ nádejne vyzerajúcom titule nie je k dispozícii, no ešte tu máme trailer, ktorý ukazuje samotné peklo, hlavného protagonistu a možno uvidíte i samotnú vládkyňu pekla. Tak ako, zaujali Vás autori z Madmind Studios, alebo skôr nie?

Hra by mala vyjsť v priebehu budúceho roku pre platformy PC, PS4 a XBOX One, pričom pobeží na Unreal Engine. O hre ešte určite budeme počuť a akonáhle sa dozvieme niečo nové, budeme Vás informovať.

Komentuj!