Register

A password will be e-mailed to you.

Tretie z vopred avizovaných rozšírení s podtitulom Far Harbor pre post-apokalyptický Fallout 4 konečne dostalo dátum vydania. Pokiaľ vás Wasteland Workshop skôr sklamal, určite vás poteší, že tentokrát na to ide Bethesda trochu inak.

Pre pripomenutie – prvé DLC nieslo názov Automatron a fanúšikov príliš nepotešilo ani novou krátkou príbehovou líniou s Mechanikom, ale ani možnosťou skladať si vlastných robotov. Druhé DLC Wasteland Workshop bolo prijaté ešte o poznanie kontroverznejšie, pretože okrem nových možností stavania neprinieslo vôbec nič nové. Chystaný Far Harbor naopak sľubuje podstatne väčšie veci. Ide výhradne o príbehový prídavok a zasadený bude do úplnej novej lokality s rozlohou väčšou ako malo rozšírenie Dawnguard z The Elder Scrolls V: Skyrim.

Far Harbor zavedie hráča na tajuplný ostrov s rovnomenným názvom, v rámci ktorého budete pátrať po akejsi mladej žene a tajnej kolónii Synthov. Nové prostredie sľubuje o niečo hororovejší nádych a okrem nových nepriateľov vám bude postup sťažovať aj zvýšené množstvo radiácie. Súčasne bolo naznačené, že hlavnými antagonistami by mohli byť Deti Atómu, ktorých jedna frakcia bola voči vám nepriateľská už v pôvodnej hre. Zatiaľ nie je známe, aký level postavy budete potrebovať, aby ste vôbec mohli túto úlohu prijať, ale určite budete potrebovať kvalitnejšie vybavenie. Pokiaľ ste Fallout 4 doteraz poriadne nerozohrali a chcete si vyskúšať Far Harbor hneď po vydaní, nemáte veľmi na čo čakať.

Far Harbor vychádza 19. mája 2015 a znova platí, že pre majiteľov Season Passu je k dispozícii zdarma. Ostatní za neho budú musieť zaplatiť a nie je to práve malá čiastka. Podľa oficiálnych stránok Bethesdy vás tretie DLC vyjde na 24.99 USD. Nižšie prikladáme kratší trailer, ktorý načrtáva jeho atmosféru.

Komentuj!