Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalší mesiac za nami… Pred nami je máj, ktorý sa spája s láskou, veď kto nepozná známe máj, lásky čas. V našich srdciach je to samozrejme láska k videohrám, ktoré tento mesiac budú naozaj zaujímavé. Čo nás teda čaká a na ktoré tituly sa oplatí tešiť?

3. máj

Battleborn (PC, PS4, XBOX One)

Hneď v úvode mesiaca sa prirúti FPS MOBA Battleborn od tvorcov populárnych sérií ako Brothers in Arms či Borderlands. Nedávno sme tu mali otvorený beta test, vďaka ktorému si mohli hráči otestovať, ako sa im novinka od Gearbox Software trafí do vkusu. Pre ľudí bez skúseností so spomínaným žánrom môže ísť o dobrú voľbu, nakoľko ide skôr o FPS miešanú s MOBA prvkami, takže pre vstup do týchto vôd je Battleborn zaujímavým kandidátom. Názory hráčov sa zatiaľ veľmi odlišujú, no to nič nemení na fakte, že autori majú dostatok skúseností, aby sa aj tento titul zaradil v ich portfóliu medzi tie kvalitné.

10. máj

Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)

Sviatok pre všetkých fanúšikov a majiteľov PlayStation 4. Práve 10. mája konečne vychádza túžobne očakávané zakončenie dobrodružstiev Nathana Drakea. O hre sme už popísali mnoho, no naše nadšenie sa zvyšuje každým dňom. V Uncharted 4: A Thief’s End sa po vzore predošlých dielov tejto série pozrieme do rôznych kútov sveta, zažijeme kopec akcie, humorných hlášok a dych berúcich scén, ktoré si všetci hráči určite budú ešte dlho pamätať. Kto vlastní PS4 nemal by tento klenot minúť, v našich končinách si navyše vďaka SONY užije príbeh každý jeden hráč vďaka CZ titulkom. (Pozor na množiace sa spoilery, keďže hra sa už vďaka zlodejom a omylu Amazonu k niektorým jedincom dostala, aby ste si nepokazili zážitok.)

13. máj

DOOM (PC, PS4, XBOX One)

Kto by nepoznal túto kultovú sériu, vďaka ktorej sa dlho FPS hrám hovorilo “doomovky”. Už tento mesiac sa k hráčom dostane najnovšie pokračovanie nazvané jednoducho DOOM, ktoré si dalo za úlohu vrátiť sériu späť ku koreňom. Podľa ohlasov z multiplayerového beta testu sa to síce autorom v tejto zložke hry veľmi nepodarilo (nemožno však súdiť dopredu), no najdôležitejšia bude kampaň pre jedného hráča. Tá by sa mala vrátiť do čias prvých dvoch dielov a hráčom ponúknuť frenetickú akciu, brutalitu, kopec nepriateľov, dostatočnú dĺžku atď.. V hre sa nachádza i obtiažnosť Ultra-Nightmare, ktorá bude predstavovať skutočnú výzvu, keďže Vaša smrť bude znamenať jediné, a to návrat na úplný začiatok hry. Autorom sa na túto obtiažnosť zatiaľ hru dohrať nepodarilo, skúsite to Vy?

17. máj

Shadow of the Beast (PS4)

Jeden zástupca menších titulov nesmie chýbať. Tentokrát padla voľba na novú verziu klasiky menom Shadow of the Beast, ktorú si budú pamätať najmä starší hráči. Nové prevedenie nevyzerá zle, no uvidíme ako to v konečnom dôsledku dopadne. Ak náhodou netušíte o čo pôjde, zamierte na tento odkaz, čo-to sa o hre dozviete. V redakcii zatiaľ veríme, že táto klasika bude vzkriesená so cťou, no uvidíme…

20. máj

Homefront: The Revolution (PC, PS4, XBOX One)

Ďalší titul, ktorého cesta k vydaniu bola pomerne komplikovaná, no už nič nebráni tomu, aby pokračovanie Homefrontu dorazilo tento mesiac medzi hráčov. Odozva po multiplayerovej bete bola síce prevažne kritická, no v tomto prípade je skôr dôležité, ako dopadne príbehová kampaň, ktorá pojednáva o invázií severokórejských vojsk do USA. Titul sa síce zatiaľ nejaví ako to úplne najlepšie z tohto mesiaca, no nechajme sa prekvapiť, snáď to dopadne dobre.

24. máj

Overwatch (PC, PS4, XBOX One)

Po dlhej dobe nová značka od firmy Blizzard, ktorú si všetci spájajú najmä s kultovými sériami ako Diablo, StarCraft či WarCraft. Tentokrát sa bude jednať o multiplayerovú FPS, ktorá pravdepodobne bude ďalším úspešným a kvalitným dielom od Blizzardu, aspoň na základe doterajšej odozvy. Pripraviť sa treba na štylizovanú grafiku, niekoľko herných módov a najmä návykovú hrateľnosť. Pre fanúšikov multiplayerových strieľačiek predstavuje Overwatch titul, ktorý sa oplatí sledovať.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan (PC, PS4, PS3, XBOX One, XBOX 360)

Kto by už len nepoznal štyri najznámejšie korytnačky, ktoré milujú pizzu. Správne, Korytnačky Ninja, alebo Teenage Mutant Ninja Turtles sa už tento mesiac pokúsia popraviť svoju pošramotenú hernú povesť. Tejto úlohy sa chopilo talentované štúdio PlatinumGames, ktoré je (aspoň zatiaľ) zárukou kvality. Ako dopadne hra Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan je zatiaľ ťažko povedať, no nie je dôvod pochybovať, že pôjde o najlepšiu hru s týmito hrdinami za veľmi dlhú dobu. Kto má rad hack and slash rubačky, nech sa pripraví na 24. mája, kedy titul vychádza.

Total War: Warhammer (PC)

Ani fanúšikovia stratégií neprídu tento mesiac skrátka, keďže nás čaká ďalší prírastok zo séria Total War, tentokrát s podtitulom Warhammer. V poradí ide už o desiatu hru v tejto sérii a prvý diel z plánovanej trilógie Warhammer. Čo na hráčov čaká je asi jasné, predsa len ide o stratégiu. Snáď sa nový diel Creative Assembly podarí, keďže hier z tohto žánru už nevychádza príliš mnoho, tých kvalitných obzvlášť. Uvidíme koncom mesiaca, no pre fanúšikov tohto žánru pôjde pravdepodobne o povinnú jazdu.

31. máj

Dead Island Definitive Collection (PC, PS4, XBOX One)

Posledný tohtomesačný titul nemožno považovať za novinku, no možno niektorí z Vás túto značku doteraz ignorovali. Poľské štúdio Techland si v poslednej dobe hráči spájajú najmä s Dying Light. Ešte predtým, než hráčom priniesli tento titul vytvorili Dead Island, ktorý je v určitom zmysle niečo ako predchodca už spomínaného Dying Lightu. Kto hru nehral v čase vydania, bude mať jedinečnú príležitosť zavítať na slnkom zaplavený tropický ostrov, kde samozrejme budete čeliť hordám nemŕtvych. V definitívnej kolekcii sa okrem pôvodnej hry bude nachádzať aj stand-alone rozšírenie Dead Island: Riptide, všetky DLC a bonus v podobe retro bojovky Dead Island Retro Revenge. Vylepšení by malo byť viacero, podrobnejšie informácie nájdete v našom článku.

Tento mesiac je ponuka bohatá a pomerne pestrá, takže by si mal vybrať azda každý jeden správny hráč. Ktorá hra z výberu Vás zaujíma najviac a chystáte si ju zakúpiť? Dajte nám vedieť do diskusie.

Komentuj!