Register

A password will be e-mailed to you.

Kto nepozná béčkovú hororovú sériu Piatok trinásteho, respektíve Friday the 13th, mal by si veľmi rýchlo doplniť svoje znalosti. Nejde síce o to najlepšie v rámci žánru (i keď prvé časti neboli zlé), ale zábavnosť sa tejto sérii uprieť rozhodne nedala. V závere minulého roku bolo oznámené, že sa na motívy populárnej značky pripravuje videohra.

Titul Friday the 13th: The Game bude multiplayerovou záležitosťou, ktorá vznikne najmä vďaka hráčom, keďže práve oni podporili Kickstarter kampaň dostatkom financií. Nakoľko titul vyzbieral požadovanú čiastku (a ešte stále zbiera, i keď už nie skrz Kickstarter), už tento rok sa bude v tábore pri jazere Crystal Lake prelievať krv.

V hre samozrejme nebude chýbať ikonický zabijak Jason Voorhees, ktorého nie je celkom jednoduché zabiť, čo dokazuje aj viac ako desať filmov z tejto kultovej série. Ako už bolo povedané, pôjde o multiplayerový titul pre osem hráčov zároveň, pričom sedem jedincov sa zhostí potenciálnych obetí a hráč číslo osem si zahrá za Jasona. Náplň hry Vás asi neprekvapí, Jason (hráč) bude musieť pozabíjať zvyšok hráčov, ktorí sa budú pre maskovaným zabijakom schovávať.

friday-game

Na výstave PAX East autori po prvý krát odprezentovali prvé gameplay videá, i keď nie sú veľmi dlhé. Zábery sú zhotovené z alpha verzie hry a zatiaľ to nevyzerá úplne márne, ak teda berieme do úvahy, že sa pohybujeme v béčkových vodách. Veď sa presvedčte sami.

Prvé video sa zameriava na hru na mačku a myš, i keď je asi všetkým zrejmé, ako to dopadne.

Druhé video sa začína pokojnejšie, no o to zaujímavejšie sa končí. I keď ako pre koho, slečna z videa by asi nesúhlasila…

Ďalej tu ešte máme box-art pre jednotlivé platformy, i keď do vydania ešte môže dôjsť k zmenám.

PNG

Na záver pripájame trailer, ktorým tvorcovia hru oznámili. Ako už ste postrehli, titul očakávame pre PC, PlayStation 4 a XBOX One, dátum vydania je naplánovaný na október.

Komentuj!