Register

A password will be e-mailed to you.

Už ubehol nejaký ten piatok, čo štúdio Lince Works pôvodom zo Španielska predstavilo titul Twin Souls: The Path of Shadows. Po prekročení dvoch rokov vo vývoji sa autori rozhodli hru premenovať na Aragami, pričom potvrdili, že titul sa už počas tohto roku dostane do predaja. Čo nás teda čaká?

Aragami je stealth, third-person akčná hra, v ktorej sa zhostíte postavy, ktorej meno je rovnaké, ako sa po novom nazýva aj samotná hra. Nemŕtvy assassin Aragami bude na svojej ceste vládnuť nadprirodzenými schopnosťami, vďaka čomu môže napríklad ovládať tiene.

Aragami bol zo záhrobia späť k životu privedený dievčaťom menom Yamiko, ktorá pochádza z posvätnej citadely Kyûryu. Aragami si po svojom zmŕtvychvstaní nepamätá ako bol porazený a všetky jeho spomienky sú roztrieštené. Na spoločnej ceste s Yamiko skrz prísne strážené mesto budete postupne odhaľovať spomienky na svoj pôvodný život a zároveň musíte zistiť, aké je spojenie medzi Vami a Vašou osloboditeľkou.

Autori s novým oznámením titulu priniesli trailer, v ktorom nechýba príjemný hudobný sprievod, ukážka využitia nadprirodzených schopností, štylizovanej grafiky, takže sa môžete pozrieť priamo na gameplay, ktorý vôbec nevyzerá zle.

Náročnosť cesty sa bude postupne zvyšovať, takže budete musieť čoraz viac využívať svoje schopnosti a učiť sa s nimi lepšie pracovať. Autori v tlačovej správe uvádzajú inšpiráciu v klasike stealth žánru menom Tenchu, no taktiež sa inšpirovali v novších hrách ako Mark of the Ninja či Dishonored. Hra bude naozaj dbať na tom, aby slovo stealth malo svoje opodstatnenie, takže bude veľmi dôležitý tichý postup, keďže po Vašom odhalení môžete nasledovať rýchla smrť. Hra nebude odpúšťať zbesilé jednanie, iba pri stealth postupe budete smrtiacou “zbraňou”.

S trailerom sme dostali aj niekoľko screenshotov, na ktoré sa môžete pozrieť v nasledovnej galérii.

Ako sa autorom hra podarí sa dozvieme na jeseň tohto roku, na kedy je naplánované vydanie, no zatiaľ to vyzerá sľubne. Aragami príde pre PC a PlayStation 4, o verzii pre XBOX One zatiaľ nepadlo slovo. O ďalších novinkách Vás budeme informovať.

Komentuj!