Register

A password will be e-mailed to you.

Kobe Bryant a 20 rokov jeho kariéry… vo videohrách

Iba pár hodín dozadu skončil posledný NBA zápas basketbalovej legendy menom Kobe Bryant, v ktorom zlomil hneď niekoľko rekordov, čím sa vo veľkom štýle rozlúčil s jeho 20 ročným pôsobením v klube Los Angeles Lakers. Pre lepšiu predstavu o tom, akú dlhú dobu v NBA pôsobil, sa pozrieme na prierez Kobeho “účinkovania” vo videohrách.

Kobe Bryant, ako 17 ročný mladík, bol vybraný počas NBA draftu v roku 1996 tímom Los Angeles Lakers. Z dôvodu jeho neplnoletosti museli byť na kontrakte uvedené aj mená jeho rodičov.

Práve v tých rokoch vychádzali NBA Live hry pre konzoly Sega Genesis a Super Nintendo s takouto “premakanou, pixel perfect” grafikou. Ako vychádzajúca hviezda v nich Kobe prirodzene nemohol chýbať.

up9hugrdgl5h8gzem1wq

NBA Live 96

O dva roky neskôr dostal Kobe vlastnú hru na Nintendo 64 – Kobe Bryant in NBA Courtside.

V roku 1999 vyšlo pokračovanie NBA Courtside 2: Featuring Kobe Bryant so zmeneným názvom, kde vytlačili meno súčasnej legendy basketbalu na koniec názvu. Druhé pokračovanie bolo už tentokrát multiplatformové. Hra podporovala okrem Nintenda 64 aj Game Boy Color, PC a PlayStation.

udovb8yhxsxbv6hb27t3

Kobe Bryant in NBA Courtside

V tretej hre Courtside série, NBA Courtside 2002, bolo Bryantove meno vyhodené z názvu úplne. Napriek tomu zostal tvárou titulky tohto titulu, hrateľného výhradne na konzole GameCube.

zy3jqxemsnii6mp49ppm

NBA Courtside 2002

Keď poskočíme o pár rokov dopredu, konkrétne do roku 2006, opät ho nachádzame na obale. NBA 07 bola dostupná výhradne na PlayStation 3.

V roku 2009 sa po prvý krát objavil aj na hre v súčasnosti najpopulárnejšej a zrejme jedinej legitímnej basketbalovej série NBA 2K.

tcwy8ohxxohorru06mtp

NBA 2K10

Nadišiel ten moment, kedy by ste si mali znova poriadne prezrieť Kobeho podobizeň (tá machula napravo s čislom 8) z NBA Live 96 na prvom obrázku tohto článku. Následne sa zahlaďte na Kobeho zo súčasnej NBA 2K16.

rhbmwldkye4uvvbucrgn (1)

NBA 2K16

Komentuj!