Register

A password will be e-mailed to you.

Bez zákazníckej podpory sa dnes reálne nezaobídeme a platí to pochopiteľne aj v hernom odvetví. Nejde vám nejaká hra spustiť? Máte problém s aktiváciou vybraného obsahu? Alebo máte problém s frameratom? Toto a množstvo iných problémov musia dennodenne riešiť zákaznícke linky a servisy. Popritom všetkom by mala byť akákoľvek jednoduchá žiadosť vyriešená obratom. V ideálnom svete by to tak malo fungovať, ale zjavne tak tomu nie je. Otestovali sme spoločnosť Ubisoft a ich službu Uplay.

Požiadavka bola naozaj jednoduchá – zmeniť nesprávny dátum narodenia a krajinu v systéme. Ide totiž o položky, ktoré sa nedajú meniť ručne. Súčasne sme zažiadali o vymazenie iného duplicitného účtu, pričom sme splnili všetky náležitosti, ktoré boli vyžadované a uviedli všetky potrebné informácie. Zdá sa však, že na službu to bolo priveľa, pretože ani na jednu z dvoch zaslaných správ nezaregovala. Na tretí pokus sme teda na to išli inak a najprv zažiadali o vymazanie jedného účtu. Snaha nakoniec slávila úspech.

Prvýkrát sme zažiadali o zmenu spomenutých údajov z nového účtu. Odpovede sme sa dočkali po piatich dňoch formou e-mailu, na ktorý sa nedalo odpovedať. V komunikácii v anglickom jazyku sme tak pokračovali na stránkach podpory po prihlásení s naším účtom. Avšak na to, aby sme mohli zmeniť požadované informácie, od nás služba vyžadovala základné informácie z nášho účtu – vrátane nicku, celého mena, správneho e-mailu a kľúčov prepojených s ním. Čiže niečo, čo by si služba bola schopná bez problémov zistiť sama a niečo, čo by vedel zistiť ktokoľvek, kto by vám hackol účet. Znova sme mali doplniť aj predtým viackrát písanú požiadavku a dátum rovno v požadovanom formáte. Požadované informácie sme zaslali. O deň na to sme dostali správu, že je nutné priložiť obrázok kľúča pripojeného k vášmu účtu. Prihlásili sme sa tak do uplay klienta a odfotili stránku s vybranou hrou, na ktorej bol viditeľný kľúč. O ďalší deň na to sme dostali ďalšiu odpoveď. Služba poďakovala za obrázok, ale napísala, že ho nemôže akceptovať, pretože potrebuje iba obrázok kľúča. Priamo nám napisala aj možnosti. Ešte v ten istý deň sme jej vyhoveli. O ďalšich 5 dní sme tak konečne dostali očakávanú odpoveď, ktorou sme mohli celú situáciu uzavrieť a súčasne aj ospravedlnenie za zdržanie.

my questionsCelé vybavovanie oficiálne trvalo 12 dní a ak rátame začiatok komunikácie z druhého účtu, tak dokonca aj dlhšie. Neriešili sme pritom vôbec nič komplikované a komunikovali sme korektne. Niet pochýb, že servis sa musí potýkať s akútnejšími záležitosťami a neostáva nám nič iné len veriť, že ich riešia oveľa efektívnejšie. Tak, či tak, podstatné je, že situácia nakoniec bola vyriešená. Aké máte skúsenosti so zákazníckou podporou?

Komentuj!