Register

A password will be e-mailed to you.

Keď pred 3 dňami svet obletelo oznámenie Microsoftu o podpore cross-network hrania medzi Xbox Live a PlayStation Network, väčšina hráčov sa tomuto kroku určite potešila. Nadšenie však možno bolo predčasné.

Na spoločné hranie medzi hráčmi Xbox One a PS4 je totiž nutná spolupráca so Sony. Oficiálne vyjadrenie stále nechodilo, a tak sa naši kolegovia zo serveru Eurogamer rozhodli vyspovedať Shunheia Yoshidu zo Sony Worldwide Studios.

Yoshida predovšetkým vyzdvihoval prácu Sony na cross-platform hraní medzi PlayStation konzolami a PC. “Robili sme to tak s PS3 a PC, PS4 a PC, nedávno napríklad pri Street Fighter 5, Rocket League a iných hrách. Práca s vývojármi a vydavateľmi na cross-platform hraní pre nás nie je nič nové,” povedal v rozhovore.

Ku cross-network hraní medzi Xbox Live a PlayStation Network bol však už podstatne zdržanlivejší. “Keďze PC je otvorená platforma, je to oveľa jednoduchšie. Spojednie dvoch rôznych uzavretých platforiem je však oveľa zložitejšie a musíme pracovať s vývojármi a vydavateľmi aby sme pochopili, čo sa vlastne snažia dosiahnuť,” vysvetlil Yoshida.

Zároveň však priznal, že z technického hľadiska by s cross-network hraním nemal byť žiadny problém.  Diskusia o takejto spolupráci sa bude točiť skôr o tom, či by bol takýto krok v najlepšom záujme Sony aj z obchodného hľadiska.

Vyzerá to teda tak, že konzolisti si na spoločné hranie budú musieť ešte nejaký čas počkať.

Komentuj!