Register

A password will be e-mailed to you.

The Witcher 3 zbieral v roku 2015 ocenenia po celom svete a podľa výročnej správy štúdia CD Projekt RED sa tento úspech prejavil aj na predajnosti. Z posledného dielu série sa stihlo predať už 10 miliónov kópií a štúdio prežíva zlaté časy vo všetkých ukazovateľoch.

Výročná správa poukazuje na fakt, že The Witcher 3: Wild Hunt získal v roku 2015 vyše 800 ocenení vrátane 250 titulov hry roka. Samotné štúdio získalo vyše 30 cien pre vývojárov a v herných magazínoch sa Wild Hunt stal najrozoberanejšou hrou roka.

CD Projekt RED však okrem cien získal aj poriadny balík. Štúdio očakávalo, že celkový predaj všetkých hier série Witcher dosiahne koncom roka 2015 číslo 10 miliónov. V skutočnosti toto číslo dosiahol samotný tretí diel trilógie a počet predaných kusov celej série sa vyšplhal až na 20 miliónov.

Podľa serveru Twinfinite dosiahli zisky štúdia v roku 2015 hodnotu 80 miliónov eur, čo je oproti roku 2014 nárast o neuveriteľných 3600%. Majetok spoločnosti sa oproti roku 2014 zvýšil o 830%.

V budúcnosti sa CD Projekt RED môže zrejme tešiť na ešte krajšie čísla. K tretiemu Witcherovi totiž pribudne expanzia s názvom Blood and Wine a štúdio usilovne pracuje aj na novej značke s názvom Cyberpunk 2077.

Asi každý hráč sa ale zhodne, že títo páni si to skutočne zaslúžia.

Komentuj!